Vilket stål är vassast?

Vet du inte riktigt skillnaden på VG10-stål och det stål som de flesta västerländska knivarna är gjorda av? Ingen fara - vi guidar dig!

De flesta köksknivar är gjorda av en stålbit, som vanligtvis har en hårdhet på cirka 54-55 HRC på Rockwell-skalan.

VG10 kärnstål

Köksknivar av VG10-stål har blivit mycket populära eftersom de kräver mindre underhåll än andra japanska stål på grund av dess rostfria egenskaper. Med en kökskniv av VG10-stål behöver du inte oroa dig för att kniven blir slö eller rostig.

Knivarna har vanligtvis en hårdhet på 60-62 HRC på Rockwell-skalan och är därmed betydligt vassare än vanliga köksknivar.

Vår rekommendation

Om du letar efter en kökskniv som är robust, vass och kräver minimalt underhåll, se vårt urval av köksknivar. Med en sådan kniv får du mycket för pengarna.

Nyare inlägg →