Ångkokta musslor med pastis och örter

De vackra danska blåmusslorna får en härlig anis-smak tack vare pastis och fänkål i skålen. Om du föredrar en mer krämig version kan du tillsätta lite grädde i slutet. Slutligen, glöm inte brödet för att fullända rätten.

Recept för 4 personer:

2 kg musslor

2 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

1 stor morot

1 fänkål

1 purjolök

Olivolja

1,5 dl pastis

1 bdt. Blandade örter, t.ex. hackad persilja, timjan och körvel

Gott bröd till servering

Peppar

Såhär gör du:

Rengör musslorna under rinnande vatten. Kasta dem som inte sluter sig.

Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skala squashen, riv den och skär den i små tärningar. Skär även fänkålen i tärningar och skär purjolöken i ringar.

Fräs vitlök och grönsaker i olivolja i en stor kastrull i några minuter. Tillsätt musslorna, häll över pastisen och täck över. Ånga musslorna på hög värme i ca. 4 minuter tills de har öppnats. Kassera eventuellt musslor som inte öppnat sig.

Vänd ned färska örter (spara lite till garnering) och peppra, och blanda allt försiktigt.

Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll grönsaker och buljong över dem. Dekorera vid behov med extra örter, och njut av musslorna med ett gott bröd.

Sommer

← Äldre inlägg Nyare inlägg →



Skriv en kommentar

Du måste acceptera våra köpvillkor för att du ska kunna gå vidare.

Du har inte accepterat våra köpvillkor ännu.. Det är ett nödvändigt steg för att du ska kunna fortsätta.