Den klassiska grillade kycklingen har fått en konkurrent i form av denna rätt med vaktel i en kryddig hemlagad BBQ-sås. Såsen passar även utmärkt till både gris, ko och lamm.
Servera vakteln med bakad potatis, kokt majs och kålsallad.
4 personer
8 vaktlar
BBQ-sås
Salt och peppar
Skär vaktlarna på varje sida av ryggraden. Kasta benen och ta bort inälvor. Torka av vaktlarna och bred ut dem som en fjäril med bröstsidan uppåt. Krydda med salt och peppar och pensla med BBQ-såsen.
Stek på ett ugnsgaller i 220 grader varmluft med grillfunktion i cirka 15 minuter eller tills de är krispiga och välgjorda.
Ta ut vaktlarna ur ugnen och pensla dem med BBQ-såsen igen.
BBQ-sås:
2 dl ketchup
2,5 msk äppelcidervinäger
1,25 g brun farin
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprika
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
½-1 msk het sås
Blanda alla ingredienser i en gryta och koka upp såsen. Tillsätt brun farin tills det smält ner i såsen.