BBQ-vaktel

Den klassiska grillade kycklingen har fått en konkurrent i form av denna rätt med vaktel i en kryddig hemlagad BBQ-sås. Såsen passar även utmärkt till både gris, ko och lamm. 

 

Servera vakteln med bakad potatis, kokt majs och kålsallad. 

 

4 personer

 

8 vaktlar

BBQ-sås

Salt och peppar

 

Skär vaktlarna på varje sida av ryggraden. Kasta benen och ta bort inälvor. Torka av vaktlarna och bred ut dem som en fjäril med bröstsidan uppåt. Krydda med salt och peppar och pensla med BBQ-såsen. 

 

Stek på ett ugnsgaller i 220 grader varmluft med grillfunktion i cirka 15 minuter eller tills de är krispiga och välgjorda.

 

Ta ut vaktlarna ur ugnen och pensla dem med BBQ-såsen igen.

 

BBQ-sås:

2 dl ketchup

2,5 msk äppelcidervinäger

1,25 g brun farin

1 tsk vitlökspulver 

2 tsk paprika

1 tsk cayennepeppar

1 tsk salt

½-1 msk het sås

 

Blanda alla ingredienser i en gryta och koka upp såsen. Tillsätt brun farin tills det smält ner i såsen.  

 

Sommar Sommer

← Äldre inlägg Nyare inlägg →


Kommentarer


  • Kan klart anbefale denne marinade til Gylling. Så!! Tag og lave et par gode landkyllinger på grillen her i den danske sommer varme. Bestemt en oplevelse værd!👍😅🥵

    Jens Christian Hansen den
  • Kan klart anbefale denne marinade til Gylling. Så!! Tag og lave et par gode landkyllinger på grillen her i den danske sommer varme. Bestemt en oplevelse værd!👍😅🥵

    Jens Christian Hansen den

Skriv en kommentar

Du måste acceptera våra köpvillkor för att du ska kunna gå vidare.

Du har inte accepterat våra köpvillkor ännu.. Det är ett nödvändigt steg för att du ska kunna fortsätta.