En frittata är italienarnas svar på vår omelett. Det läggs ofta till olika fyllningar - vanligtvis potatis bland annat. Versionen här är också med massor av färska örter, vårlök och getost samt färska körsbärstomater.
Njut av det som det är, eller med en god sallad och gott rågbröd. För övrigt smakar det också riktigt gott att äta kallt dagen efter.
4 personer
300 g kokt potatis
1 bdt. Färska örter, t.ex. persilja, basilika, oregano och körvel
1 bdt. Vårlök
1 vitlöksklyfta
200 g körsbärstomater
Olivolja
6 ägg
1 dl mjölk
100 g ost
Salt peppar
Skär potatisen i grova tärningar, skär vårlöken och plocka och hacka örterna. Skala och hacka vitlöken. Halvera körsbärstomaterna.
Fräs vårlök och vitlök i olja i 1-2 minuter. Vänd nu ner potatisen och örterna (spara lite till garnering).
Vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar och häll det i pannan. Dela getosten ovanpå i små bitar och ställ pannan i en 180 graders varmluftsugn i ca. 20-25 minuter tills den är fast och gyllene.
Toppa med de halverade körsbärstomaterna och örterna vid servering.