Simpelt men gott! Kotlett a la milanese får här en uppgradering genom att använda kotletter med ben. Avnjut med citron och en krispig sallad. Garnera med färska eller smörstekta örter.
Recept för 4 personer
4 kotletter med ben
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl panko
Smör och olja till stekning
2 citroner
Ev. färska eller smörstekta örter till garnityr
Salt och peppar
Sallad med mormordressing:
1 stor huvudsallad
2 dl grädde
½ - 1 citron
1-2 tsk. socker
Grovhackad gräslök och gräslöksblommor till garnering
Salt och peppar
Såhär gör du:
Banka ut kotletterna mellan smörpapper eller plastfolie med hjälp av en kötthammare eller baksidan av en tung stekpanna. Vispa äggen i en djup skål, Vänd först kotletterna i vetemjöl kryddat med salt och peppar, sedan i det uppvispade ägget och till sist i panko.
Stek kotletterna i rikliga mängder smör och olja i cirka 2-3 minuter per sida tills de är genomstekta och har en fin yta. Låt kotletterna droppa av och krydda med flingsalt.
Halvera citronerna. Lägg upp kotletterna på tallrikar med den halverade citronen på sidan och toppa med (de smörstekta) örterna. Servera tillsammans med en krispig sallad.
Dessing:
Skölj salladen grundligt utan att bryta av salladsbladen från “stjälken”. Låt salladen rinna av.
Häll grädde i en skål och tillsätt citronsaft och socker efter smak och behag. Smaka av med salt. Låt dressingen dra i cirka 10 minuter.
Doppa salladshuvudet i dressingen och lägg det sedan i en skål. Garnera med gräslök, gräslöksblommor och lite peppar.