Kotletter med butternutsquash

Kantareller och butternut squash är några riktiga höstklassiker - och finns det ett bättre sätt att avnjuta dem än tillsammans med ett par läckra fläskkotletter?
I videon här visar den danska kökschefen Thomas Rode hur man gör denna läckra maträtt med säsongens bästa och färskaste ingredienser.
Thomas Rode guidar dig genom hela processen i videon, så att du kan se exakt hur du gör det själv. Smaklig måltid!

Du kommer behöva:

  • 4 fina fläskkotletter

    2 st. Butternut squash

    röd chili

    1 vitlöksklyfta

    0,5 dl olivolja

    Juice och skal från en halv apelsin

    Juice och skal från en halv citron

    75 g god bacon - skuren i tärningar

    50 g osaltat smör

    200 g kantareller

    1/4 bunt gräslök (finhackad)

Så här gör du:

  1. Börja med att sätta på ugnen på 220 grader.
  2. Skär butternutquashen i 6 bitar på längden. Ta bort fröna och skala squashen med en örtkniv. Lägg sedan bitarna i en stekpanna och häll över olivolja. Krydda med salt, peppar, det finhackade skalet från citrusfrukterna och pressa ut saften från dem. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda butternut squashbitarna ca. 15-20 min. tills de har fått färg men fortfarande har lite motstånd.
  3. Under tiden värmer du en tjockbottnad panna på spisen.
  4. Riv sedan skorpan på kotletterna och krydda dem med salt och peppar. Lägg kotletterna upprätt med skorpan nedåt på pannan och stek skorpan gyllene på medelvärme.
  5. Stek dem sedan gyllene och frasiga i 3-4 minuter på varje sida. Ta sedan av dem och låt dem vila på ett galler.
  6. Lägg baconen på den varma pannan och stek det i ungefär en minut. Tillsätt sedan kantarellerna och höj värmen. Kantarellerna kommer initialt att släppa ut mycket vätska, så de måste stekas tills vätskan kokas bort och svampen börjar steka igen. Krydda med salt och peppar och vänd med finhackad gräslök.
  7. Hetta upp kotletterna i brusande smör på pannan och servera dem med butternutquashen. Häll kantarellerna över kotletterna.

 

Observera att kotletterna ska vara rosa. Inte röda eller blodiga utan bara rosa så de är fortfarande är supersaftiga.

Smaklig måltid!

    ← Äldre inlägg Nyare inlägg →