Lax med rökt ostkräm, sallad, örter, inlagd gurka och rågbröd

Underbar och lätt lunch och som också fungerar bra som förrätt när du har gäster eftersom de flesta delar kan förberedas.  

4 personer

 

1 dl ättika

1 dl socker

½ dl vatten

¾ gurka

1 tsk. salt

100 g rökt ost

100 g cremefraiche 38 %

40 g rågbrödschips

200 g rökt lax

2 handfulla friséesallad

1 handfull vattenkrasse

Röd skogssyra för garnityr 

Salt

 

 

Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret har smält.

 

Skala gurkan och skär i tunna skivor. Vänd gurkskivorna i salt och låt dem dra i en sil i cirka 15 minuter. Vänd ner gurkskivorna i ättikslagen och låt dem dra i cirka 30 minuter. 

 

Rör ihop rökosten och gräddfil till en jämn massa, krydda med salt och lägg i en spritspåse. Ställ in den i kylen i cirka 30 minuter. 

 

Krossa rågbrödsskivorna

 

Fördela de inlagda gurkorna på tallriken och spritsa den rökta ostkrämen i små cirklar över dem. Lägg sedan lax, friséesallad och vattenkrasse ovanpå och avsluta med att strö över krossat rågbröd. Avsluta med att garnera med röd skogssyra. 



 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →