Underbar och lätt lunch och som också fungerar bra som förrätt när du har gäster eftersom de flesta delar kan förberedas.
4 personer
1 dl ättika
1 dl socker
½ dl vatten
¾ gurka
1 tsk. salt
100 g rökt ost
100 g cremefraiche 38 %
40 g rågbrödschips
200 g rökt lax
2 handfulla friséesallad
1 handfull vattenkrasse
Röd skogssyra för garnityr
Salt
Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret har smält.
Skala gurkan och skär i tunna skivor. Vänd gurkskivorna i salt och låt dem dra i en sil i cirka 15 minuter. Vänd ner gurkskivorna i ättikslagen och låt dem dra i cirka 30 minuter.
Rör ihop rökosten och gräddfil till en jämn massa, krydda med salt och lägg i en spritspåse. Ställ in den i kylen i cirka 30 minuter.
Krossa rågbrödsskivorna
Fördela de inlagda gurkorna på tallriken och spritsa den rökta ostkrämen i små cirklar över dem. Lägg sedan lax, friséesallad och vattenkrasse ovanpå och avsluta med att strö över krossat rågbröd. Avsluta med att garnera med röd skogssyra.