
I samarbete med Ass. Kock från restaurang Uformel, Kasper Correl, vi har förberett detta underbara recept på lammkrona, grön sparris och selleri. Med enkla bra ingredienser får du en explosion av smak och vackra färger på tallriken.

Recept för 4 personer:
- 1 lammrygg på 1,5 kg
- 8 stora gröna sparris
- 1 stort selleri
- 100 g smör
- 250 g körsbärstomat på stjälk
- 1 näve färska ärtstänger
- 2 dl rödvinssås
- Timjan och rosmarin
|
- Tänd ugnen på 180 grader
- Lammets baksida repas i fettet och steks i olja tills fettet är gyllene.
- Tillsätt smöret och bryn lammet väl på pannan.
- Tillsätt timjan och rosmarin till lammet - stek lammet tills det har en kärntemperatur på 52 grader, och låt det vila i ca. 5 minuter före skärning.
- Baka tomaterna i ugnen med olivolja, timjan och rosmarin i 180 grader i 15 minuter.
- Selleri skalas och skärs i grova tärningar, som kokas mjuka i vatten.
- Blanda den mjuka sellerin till puré med lite smör och grädde. Smaksätt med salt.
- Skala och skölj och här botten av den gröna sparrisen. Stek i smör strax före servering.
- Servera lamm med grön sparris, selleripuré, bakade tomater, rödvinssås och färska ärtor.
|

