Rimmade pilgrimsmusslor med parmesan, tryffel och gurka

Underbar och utsökt lunch eller förrätt där det mesta kan förberedas i förväg. Använd färska kammusslor av bästa kvalité. Om du inte har hittat stora pilgrimsmusslor hos din fiskhandlare går det bra med små istället. 

4 personer

 

12 stora pilgrimsmusslor

1 tsk. salt

½ tsk. socker

50 g parmesanost

1 gurka

½-1 svart tryffel

3-4 kvist dragon

Salt

 

Skär varje pilgrimsmussla i tre skivor på längden och strö över salt och socker. Ställ in dem i kylen i 3-4 timmar.

 

Riv parmesanen och skala gurkan. Skär den sedan i stavar (eventuellt med en julienskalare), och vänd den med lite salt. Riv tryffeln och plocka dragon.

 

Servera de saltade pilgrimsmusslorna på tallrikar tillsammans med små cirklar av tryffelmayonnaisen. Toppa med gurka, riven parmesan, riven tryffel och dragon.

 

Tryffelmajonnäs:

2 äggulor                          

½ msk. vitvinsvinäger

1 tsk. dijonsenap

2 dl smakneutral olja

Tryffelolja efter smak

Salt och peppar

 

Blanda äggulor med vinäger, senap, salt och peppar. Tillsätt lite olja åt gången under tiden du vispar. Tillsätt nu tryffelolja efter smak. Krydda med extra salt och peppar efter smak och lägg majonnäsen i en spritspåse. 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →