Risoni med svamp och parmesan

Risoni går också under namnet Orzo och är en typ av pasta som liknar riskorn. Du hittar den i välsorterade matbutiker. Du kan även använda istället för ris i en risotto. I denna versionen får den sällskap av olika svampar, parmesan och körvel. 

 

Recept för 4 personer

500 g blandade svampar

3 scharlottenlök

2 vitlöksklyftor

Smör till stekning

400 g risoni (går också under namnet orzo)

2 dl torrt vitt vin

1 l kycklingfond

2 dl vispgrädde

150 g parmesan

20 g smör

1 bunt körvel

Salt och peppar

 

Såhär gör du:

Rensa svampen och skär eventuellt större svampar i mindre bitar. 

Skala och hacka schalottenlöken och vitlök.

Sautéra löken i smör under några minuter tills löken är klar.

Tillsätt risoni och sautera i ytterligare under en minut. Tillsätt vitt vin och koka upp under omrörning tills vinet har kokat bort. Tillsätt kycklingfonden lite åt gången så att den långsamt arbetas in i risonin och absorberas.

Tillsätt grädden och låt koka till jämn konsistens. Tillsätt riven parmesan och smör och låt det smälta ner i rätten. Smaka av med salt och peppar. Om risonin blev lite torr kan du tillsätta mer kycklingfond. 

Stek svampen i smör på en panna tills vattnet lämnat svampen och de fått en fin färg. Vänd i cirka ⅔ av svampen i risonin. 

Servera i en djup tallrik och toppa med svamp och körvel. 

Sommar Sommer

← Äldre inlägg Nyare inlägg →



Skriv en kommentar

Du måste acceptera våra köpvillkor för att du ska kunna gå vidare.

Du har inte accepterat våra köpvillkor ännu.. Det är ett nödvändigt steg för att du ska kunna fortsätta.