Stekt piggvar med ärtor a la francaise

En fantastisk sommarrätt med stekt piggvarfilé, ärtor, pärllök, bacon och ärtskott. Piggvaren kan enkelt ersättas med en annan fisk och ärtorna med till exempel bönor om så önskas. Rätten passar bra att servera med säsongens potatis.

 

Recept för 4 personer

100 g tärnad bacon

8 pärllökar

200 g nyskalade ärtor

Smör till kokning och stekning

1 handfull vild sparris 

1,5 dl grädde

1 handfull ärtskott 

600 g piggvarsfilé

Salt och peppar

 

Såhär gör du

Stek baconet krispigt i en torr panna och låt det droppa av på papper. 

Skala pärllöken. Koka dem i vatten och tillsätt en klick smör i cirka 5 minuter tills de är möra. Halvera dem sedan.

Sautéra ärtorna i smör på en liten panna tillsammans med pärllöken i cirka 2 minuter. Tillsätt den vilda sparrisen och sautéra i ytterligare en minut. Tillsätt grädde och låt koka. Lägg i hälften av ärtskotten och smaka av med salt och peppar. 

Skär piggvarsfiléerna i portionsstorlekar och stek dem i smör (cirka 2-3 minuter per sida) till de är genomstekta och har en gyllenbrun färg. Krydda med salt.

Lägg upp piggvarsfiléen i en djup tallrik och toppa med ärtor a la francaise. Dekorera med resterande ärtskott. 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →