Svamptoast

En svamptoast är en lika underbar som enkel måltid. Använd svamp efter säsong eller blanda flera olika sorter som till exempel moreler, shiitakesvamp eller kantareller.

 

4 personer

 

1 charlottenlök 

1 vitlöksklyfta 

500 g svamp (en eller flera sorter)

¼ bunt kruspersilja 

Smör till stekning

2 dl vispgrädde

1 msk torr sherry

4 skivor ljust bröd

Salt och peppar

 

 

Rensa och hacka schalottenlök och vitlök fint. Rensa svampen och skär eventuellt större svampar i mindre bitar. Hacka persiljan.

 

Sautéra svamparna i smör tills vätskan är borta och svampen har fått en fin färg. Lägg ner schalottenlöken i pannan och sautéra vidare tills löken är klar. Lägg eventuellt i lite extra smör om det behövs under tiden. Tillsätt grädde & sherry, låt koka in några minuter. Smaka av med salt och peppar.

 

Rosta brödet och fördela svampen över skivorna. Garnera med hackad persilja.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →