Svamptoast

En svamptoast är en lika underbar som enkel måltid. Använd svamp efter säsong eller blanda flera olika sorter som till exempel moreler, shiitakesvamp eller kantareller.

 

4 personer

 

1 charlottenlök 

1 vitlöksklyfta 

500 g svamp (en eller flera sorter)

¼ bunt kruspersilja 

Smör till stekning

2 dl vispgrädde

1 msk torr sherry

4 skivor ljust bröd

Salt och peppar

 

 

Rensa och hacka schalottenlök och vitlök fint. Rensa svampen och skär eventuellt större svampar i mindre bitar. Hacka persiljan.

 

Sautéra svamparna i smör tills vätskan är borta och svampen har fått en fin färg. Lägg ner schalottenlöken i pannan och sautéra vidare tills löken är klar. Lägg eventuellt i lite extra smör om det behövs under tiden. Tillsätt grädde & sherry, låt koka in några minuter. Smaka av med salt och peppar.

 

Rosta brödet och fördela svampen över skivorna. Garnera med hackad persilja.

Sommar Sommer

← Äldre inlägg Nyare inlägg →



Skriv en kommentar

Du måste acceptera våra köpvillkor för att du ska kunna gå vidare.

Du har inte accepterat våra köpvillkor ännu.. Det är ett nödvändigt steg för att du ska kunna fortsätta.