Tartar med ramslöksmajonnäs, potatischips, syltad pärllök och dragon

Den klassiska tartaren har uppgraderats med hemlagad ramslöksmajonnäs, potatischips och syltad pärllök. Ska det gå fortare kan du köpa tillbehören färdiga i din matbutik. För en mer mättande måltid kan du servera tartaren med spröda pommes frittes eller ett gott bröd.

 

Recept för 4 personer

 

Hemmagjord ramslöksmajonnäs

400 g hackat oxkött till tartaren 

7-8 kvistar dragon

Hemmagjord syltad pärllök 

Hemmagjorda potatischips

Salt och peppar 

 

Ramslöksmajonnäs:

2 äggulor

½ msk. vitvinsvinäger

1 tsk. dijonsenap

2 dl druvkärneolja

½ handfull färsk ramslök

Salt och peppar

 

Potatischips:

3-4 små potatis

Naturell olja till fritering 

Salt

 

Syltad pärllök:

20 st små pärllökar

1 dl socker

1 dl ättika

½ dl vatten

½ tsk. salt

 

Såhär gör du: 

 

Ramslöksmajonnäs: 

Häll äggulor, vinäger och senpa i en mixer. Under blandning tillsätt lite olja i taget, tills majonnäsen emulgerar.

Tillsätt ramslök och blanda till en jämn konsistens. Smaksätt med salt och peppar.

Potatischips: 

Tvätta och skrubba potatisen och skär dem i mycket tunna skivor med hjälp av en mandolin.

Lägg chipsen i lättsaltat och kokande vatten i cirka 10 sekunder. Låt potatisen rinna av på ett papper eller en ren kökshandduk.

Fritera chipsen i rikliga mängder 120 gradig olja tills de är spröda och gyllenbruna. Låt dem droppa av på papper och salta efter smak. 

Syltad pärllök:

Skala pärllöken. Blanda socker, ättika, vatten och salt och koka upp i en kastrull.

Lägg ner den skalade pärllöken i den varma lagen och låt dem ligga i tills lagen har svalnat. Halvera pärllöken och dela enligt önskemål. 

Servering:

Fördela små klickar av ramslöksmajonnäsen i en djup tallrik (cirka 5 teskedar per portion) och fördela det hackade oxköttet ovan.

Plocka dragonen och fördela den tillsammans med syltad pärllök och potatischips ovanpå köttet. Krydda med salt och peppar.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →