Blixtsnabbt men vansinnigt gott. Rätten här fungerar utmärkt både hektiska vardagar och när gästerna anländer på helgen. Den brynta smörsåsen skapar tillsammans med krispig panko, kapris, gurka och dill en smaksensation. Du kan även välja att byta ut torsken till annan fisk om du önskar.
Avnjut med kokt färskpotatis.
Recept för 4 personer
4 msk kapris
4 cornichoner
1 bunt dill
200 g osaltat smör
2 msk panko
½ citron
4 torskfiléer
Smör och olja till stekning
125 g babyspenat
Salt och peppar
Såhär gör du
Hacka kapris och cornichoner. Plocka och hacka dillen (spara lite till garnityr).
Bryn smöret i en gryta, ta grytan från värmen och häll i panko. När pankon har blivit gyllenbrun ska du tillsätta kapris och cornichoner. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar och vänd till sist ner dillen.
Stek torskfiléerna i olja cirka 3-4 minuter på båda sidor tills dess att de fått en fin gyllenbrun färg. Lägg i ytterligare en klick smör i pannan när ena sidan är stekt. Låt fisken sjuda och häll över smöret med hjälp av en matsked. Observera att stektiden kan variera beroende på fiskens tjocklek.
Sautera spenaten i smör på en panna tills den drar sig samman. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp spenaten i en djup tallrik och toppa med fiskfiléen och smörsåsen. Dekorera med dill.
Servera med kokt potatis.