Varm sommarsallad med grön sparris

Denna varma sommarsallad med grön sparris, squash, kronärtskockor, bifftomat och rädisor är lika god som enkel. Njut av salladen med ett gott bröd.

 

4 personer

 

2 kronärtskockor

12 gröna sparris

1 liten squash

2 stora bifftomater

8 rädisor

2 dl vitt vin

4 dl hönsfond

1 dl olivolja av god kvalité

½ dl citronsaft

½ bunt ramslök

Salt och peppar

 

Ta bort de yttre hårda bladen på kronärtskockorna. Skär av stjälken och ta bort det yttre lagret nära stammen med en örtkniv. Skär nu bort de övre bladen tills du har kronärtskockshjärtat kvar. Dela kronärtskockorna i fjärdedelar. 

 

Skär bort änden på den gröna sparrisen. Skär squashen i avlånga bitar. Skär tomaterna i grova tärningar och halvera rädisorna. 

 

Koka upp vitt vin i en kastrull och reducera det till hälften. Tillsätt kyckllingbuljong, olivolja, citronsaft, salt och peppar. Låt lagen koka upp och tillsätt sedan kronärtskockorna. Tillsätt grön sparris, squashen och rädisorna och koka i cirka 2 minuter tills grönsakerna är mjuka men med en stabil kärna. Vänd i tomaterna och löken.

 

Servera i djupa tallrikar och toppa med några skedar av lagen. 

 

 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →