Vit sparris i välsmakande sällskap av sauce gribiche och lufttorkad skinka. Servera rätten med ett gott bröd för en fylligare måltid.
Recept för 4 personer
8 vita sparris
12 skivor lufttorkad skinka, ex Pata negra
Färska örter till garnityr ex. körvel
Sauce gribiche:
2 hårdkokta ägg
4 msk kapris
1-2 västeråsgurkor
½ bunt färska örter. ex. körvel, dragon eller gräslök
1 dl majonnäs
Salt och peppar
Såhär gör du
Skär av den nedersta delen av sparrisen och skala dem sedan från “huvudet” och nedåt. Skär sparrisen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 1-2 minuter tills de är möra men så att de fortsatt har en bra kärna. Låt sparrisen svalna i isvatten.
Såsen:
Servera sparrisen med sauce gribiche i en djup tallrik och toppa med den lufttorkade skinkan och färska örter.
Hacka ägg, kapris, gurka och örter. Blanda med majonnäs och krydda med salt och peppar.