Vit sparris med sauce gribiche och lufttorkad skinka

Vit sparris i välsmakande sällskap av sauce gribiche och lufttorkad skinka. Servera rätten med ett gott bröd för en fylligare måltid. 

 

Recept för 4 personer

8 vita sparris

12 skivor lufttorkad skinka, ex Pata negra

Färska örter till garnityr ex. körvel

  

Sauce gribiche:

2 hårdkokta ägg

4 msk kapris

1-2 västeråsgurkor

½ bunt färska örter. ex. körvel, dragon eller gräslök

1 dl majonnäs

Salt och peppar

 

Såhär gör du

Skär av den nedersta delen av sparrisen och skala dem sedan från “huvudet” och nedåt. Skär sparrisen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 1-2 minuter tills de är möra men så att de fortsatt har en bra kärna. Låt sparrisen svalna i isvatten.

Såsen:

Servera sparrisen med sauce gribiche i en djup tallrik och toppa med den lufttorkade skinkan och färska örter.

Hacka ägg, kapris, gurka och örter. Blanda med majonnäs och krydda med salt och peppar. 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →