Vit sparris med sauce gribiche och lufttorkad skinka

Vit sparris i välsmakande sällskap av sauce gribiche och lufttorkad skinka. Servera rätten med ett gott bröd för en fylligare måltid. 

 

Recept för 4 personer

8 vita sparris

12 skivor lufttorkad skinka, ex Pata negra

Färska örter till garnityr ex. körvel

  

Sauce gribiche:

2 hårdkokta ägg

4 msk kapris

1-2 västeråsgurkor

½ bunt färska örter. ex. körvel, dragon eller gräslök

1 dl majonnäs

Salt och peppar

 

Såhär gör du

Skär av den nedersta delen av sparrisen och skala dem sedan från “huvudet” och nedåt. Skär sparrisen i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten i cirka 1-2 minuter tills de är möra men så att de fortsatt har en bra kärna. Låt sparrisen svalna i isvatten.

Såsen:

Servera sparrisen med sauce gribiche i en djup tallrik och toppa med den lufttorkade skinkan och färska örter.

Hacka ägg, kapris, gurka och örter. Blanda med majonnäs och krydda med salt och peppar. 

Sommer

← Äldre inlägg Nyare inlägg →



Skriv en kommentar

Du måste acceptera våra köpvillkor för att du ska kunna gå vidare.

Du har inte accepterat våra köpvillkor ännu.. Det är ett nödvändigt steg för att du ska kunna fortsätta.