Knivset
Knivset i japanskt stål – när bara det bästa är gott nog för ditt kök
Älskar du att släppa loss som amatörkock hemma vid köttgrytorna? Då har du definitivt massor av erfarenhet av hur viktigt det är att ha rätt råvaror – och rätt verktyg till hands.
Oavsett vad det är du ska trolla fram i köket till dem du tycker om är en bra uppsättning knivar oumbärlig. Oavsett om det handlar om julskinkan eller den gröna salladen som ska stå på bordet en vardagskväll får du snabbt behov av olika knivar.
Ett knivset som består av olika kockknivar är därför perfekt att ha till hands när matlagningen ska vara på topp. Som tur är erbjuder vi olika sorters knivset så att du enkelt kan hitta din favorit.
Gemensamt för våra knivset är att de är tillverkade av det bästa japanska stålet.
Var beredd på alla utmaningar i köket med rätt knivset
Som amatörkock är det frestande att prova på allt från det söta till det salta köket. Det gör att du kan ha mycket varierande arbetsuppgifter i ditt kök – och det borde knivarna avspegla.
Om du har något av våra knivset i ditt kök är du alltid redo för det mesta – och det dessutom med verktyg av allra bästa kvalitet.
Vi erbjuder olika varianter, så du kan välja det knivset som innehåller precis de köksknivar du behöver.
Du kan bland annat hitta knivset som består av:
→ 7 kockknivar, där du hittar allt från Santoku- och Gyuto-kockknivar till en Nakiri-kökskniv och ett keramiskt slipstål.
→ 5 kockknivar, där kombinationen brödkniv, kockknivar och örtkniv gör att du har allt du kan tänkas behöva.
→ En förskärare och en stekgaffel som sätter pricken över i när du ska skära upp köttet vid middagsbordet.
Med ett knivset blir det snabbt mycket roligare (och lättare) att laga mat
Även om innehållet i våra knivset är olika så är det en sak som inte varierar – kvaliteten.
Alla våra knivset består av kockknivar som är smidda av 67 lager japanskt stål vars kärna är tillverkad av VG10-stål.
Det gör att du får kockknivar där man inte har kompromissat med vare sig skärpa, design eller hållbarhet – våra knivset håller med andra ord livet ut.
Trött på att behöva byta ut dina köksknivar? Skaffa ett knivset som håller hela livet ut
Knivset tillverkade av japanskt stål är mycket efterfrågade bland både professionella och amatörkockar. Det japanska stålets hårdhet är olikt allt annat – och det är en skillnad du kommer att märka så fort du tar ditt knivset i bruk.
Knivarna i vårt knivset är otroligt vassa, och så kommer de att förbli. En investering i ett japanskt knivset är en investering för livet.
Vill du veta mer om skillnaden mellan våra olika knivar? Det berättar vi mer om här →
Se till att din kniv inte hamnar i diskmaskinen eller ligger löst i lådan
Även om våra knivset är gjorda för att hålla en hel livstid måste du fortfarande underhålla dem på rätt sätt.
Därför är det viktigt att du dagligen ser till att förvara dina knivar i askar, på en knivmagnet eller i ett skonsamt knivblock – och aldrig låter dem ligga lösa i en låda. När du har använt dina knivar ska du dessutom alltid diska dem för hand och inte i diskmaskinen.
När ditt knivset någon enstaka gång behöver bli extra vasst kan du ge det en skonsam slipning på ett keramiskt slipstål – då blir de snabbt som nya igen!
Vilket knivset passar bäst i ditt kök? Ta en titt på vårt stora utbud
Vi har tre olika paket att välja mellan. Och om du börjar smått kan du alltid komplettera genom att klicka på sidan med resten av våra knivar här.
Om du har det minsta tvivel om vilket set som är det rätta för dig ska du inte tveka att kontakta oss. Du kan antingen mejla oss på info@gastrotools.dk eller ringa oss alla vardagar mellan 11 och 14. Du når oss på +45 71 99 51 70.