BLI INSPIRERAD AV VÅRA AMBASSADÖRER

Anders Isaksson x Gastrotools

PROFESSIONAL CHEF AND FOOD CREATOR

Anders Isaksson

Anders Isaksson är en innovativ och nyskapande kocktalang. Anders växte upp på en gård norr om Stockholm där han som ung hittade sin passion för matlagning. Under sin karriär har han gett sig ut på många kulinariska äventyr som bland annat har tagit honom till Paris, Köpenhamn och New York. Under sin tid utomlands har Anders arbetat på flera Michelinrestauranger inklusive: Noma (3 stjärnor, Köpenhamn) och Jean-François Piége (2 stjärnor, Paris).

Anders har varit medlem i det svenska kocklandslaget, där han vann silver vid de kulinariska olympiska spelen 2020. Som en del av Team Bocuse d´or 2021–2023 ligger Anders fortfarande i framkant i den gastronomiska världen i Sverige.  

I 2021 vann Anders titeln Årets kock i Sverige.

Souschef på Omaka Stockholm og vinder af årets kok 2021

Pontus Lindgren

Pontus er en hårdtarbejdende og kreativ, ”up-and-coming” kok i Sverige. Han arbejder til dagligt som souschef på restaurant og ølbryggeriet Omaka i Stockholm, hvor han er med til at udvikle nye koncepter og sikre at restauranten altid er efterlever de højeste standarder.

I 2021 vandt han årets unge kok i Sverige.

Tidigare Michelin-kock

Thomas Rode Andersen

Thomas Rode Andersen var tidigare köksmästare på den 1-stjärniga Michelin-restaurangen Kong Hans Kælder och är nu medgrundare och delägare av online-matmarknaden Rigtigmad.dk.

Thomas Rode utbildade sig till kock 1990 och har sedan dess huserat i många av Danmarks absolut bästa restaurangkök.Han har dessutom haft otaliga projekt parallellt under tiden. Han har skrivit böcker, medverkat i film- och tv-program, undervisat, coachat, hållit i matlagningsutbildningar samt sysslat med produktutveckling, foodstyling med mera.

Thomas har gjort researtiklar, varit domare, gjort reklamfilmer och till och med agerat omslagsmodell. I relativt sen ålder började den före detta Michelinkocken träna och upplevde en otroligt tuff och intensiv resa genom transformationen. Idag gör stjärnkocken otroligt mycket för att dela med sig av sina erfarenheter och inspirera andra att också lägga om sina liv och ta hand som sig själva.

Kökschef på Dragsholms slott

Jeppe Foldager

Jeppe Foldager började sin gastronomiska karriär som kock på kungaskeppet Dannebrog och har sedan dess arbetat på många av landets mest välrenommerade restauranger.

Han har bland annat arbetat som souschef på Søllerød Kro och varit köksmästare på Alberto K och Restaurant Kanalen. Jeppe Foldager har deltagit i Bocuse d´Or och stått på prispallen flera gånger – han kammade bland annat hem en silvermedalj 2013.

Sedan 2020 arbetar Jeppe Foldager som köksmästare på Michelinbelönta Dragsholms slott.

Innehavare av Feed Bistro

Jacob Jørgsholm

Jacob Jørgsholm är en självlärd kock och framgångsrik entreprenör.

Som kock och entreprenör i sin restaurang Feed Bistro och butiken Wagyu-pusher bjuder en dag på många bränder och oförutsedda utmaningar. Därför är det absolut nödvändigt för honom att ha rätt verktyg:

”När man har en hektisk vardag och har så många bränder att släcka under en dag är det helt enkelt helt avgörande att ha rätt verktyg. De saker du kan köpa själv så att allt bara flyter måste man helt enkelt köpa. Det finns varken tid för trubbiga knivar eller andra verktyg som inte fungerar. Så det hjälper otroligt mycket i mitt liv att ha något jag vet inte kommer att gå sönder – och som man vet att man kan lita på.”

Hör Jacob Jørgsholms inspirerande berättelse om hur han från självlärd kock blev en framgångsrik krögare och entreprenör.

Köksmästare, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen

Köksmästare Brian Mark Hansen har en helt egen stil och anses vara en av Danmarks mest utmärkande gastronomiska personligheter. Han har tidigare varit anställd på Ruths Hotel i Skagen, Kong Hans Kælder och var souschef på Søllerød Kro mellan 2007 och 2011. Därefter var Brian köksmästare på Christiansholms slott innan han 2013 återvände hem till Søllerød Kro.

Brian har deltagit i flera matlagningstävlingar och har bland annat kammat hem två andraplaceringar i ”Årets kock 2010” respektive ”Bocuse d´Or Danmark 2013”. 2012 vann han ”Årets vildrätt” och 2014 mottog han ”Årets Hummerklo” på Læsø Jomfruhummerfestival. Brians senaste utmärkelse var ”Årets rätt på fläsk” 2016.

Brian har också lyckats behålla restaurangens stjärna i Michelinguiden under sina år som köksmästare – 2019 för trettonde året i rad. Och den senaste utmärkelsen är Årets restaurang i Den Danske Spiseguide 2018.

Ass. köksmästare, Restaurant Uformel

Kasper Correll

Kasper Correll är ass. köksmästare på Restaurant Uformel i Köpenhamn. Han har arbetat på Restaurant Uformel i fem år – efter att ha varit biträdande souschef på Skovshoved hotel.

Kasper har varit med i det danska juniorkocklandslaget i fem år – de senaste 2,5 åren som lagkapten. Den duktiga kocken kan också skryta med att ha varit med och tagit medaljer både i OS och VM. I maj 2020 tillträdde Kasper Corell som ass. Team Coach för både senior- och juniorkocklandslagen.

Så här säger den flitige kocken själv: ”Jag älskar tävlingar och använder dem för att pressa mig själv att utveckla mig själv och bli en bättre kock. Jag gick till final i ”Årets kock” och hamnade på femte plats.”

Tidigare kock och författare

Søren Gericke

Det danska kökets första stora stjärna och enfant terrible, Søren Gericke. Under hela 70- och 80-talen tänjde han på gränserna för det experimentella gourmetköket.

Sedan dess har Gericke hyllats för sitt viktiga bidrag till den gastronomiska revolutionen i Danmark. Många känner till Gericke för hans svada, okonventionella inställning till mat och stora kärlek till naturen.

Köksmästare på Restaurant Lola

Kamilla Seidler

Vi har besökt Kamilla Seidler och hennes coola team på restaurang Lola där man jobbar med ekologiska råvaror från duktiga danska lantbrukare.

Kamilla arbetar för en bättre arbetsplats inom dansk gastronomi – och vi är oerhört stolta över att få förse Kamilla och teamet med bra verktyg. ”Vassa knivar är alfa och omega” Utforska enastående köksredskap som älskas av proffsen och är byggda för vardagen.

Förr Michelinkock och domare i Masterchef

Dak Wichangoen

Dak Wichangoen kom till Danmark från Thailand som sjuåring och inledde sin karriär på restaurangen Det Glade Vanvid i Århus. Fyra år senare kom hon till Michelin-restaurangen Kiin Kiin i Köpenhamn. På Kiin Kiin blev hon vid 25 års ålder köksmästare och var den enda kvinnliga köksmästaren på en Michelin-restaurang i Danmark.

2021 blev Dak gästdomare i Masterchef och har under säsong 7 blivit permanent medlem i domarpanelen.