BLI INSPIRERAD AV VÅRA AMBASSADÖRER

Thomas Rode Andersen

Tidigare Michelin-kock

Thomas Rode Andersen var tidigare köksmästare på den 1-stjärniga Michelin-restaurangen Kong Hans Kælder och är nu medgrundare och delägare av online-matmarknaden Rigtigmad.dk.

Thomas Rode utbildade sig till kock 1990 och har sedan dess huserat i många av Danmarks absolut bästa restaurangkök.
Han har dessutom haft otaliga projekt parallellt under tiden. Han har skrivit böcker, medverkat i film- och tv-program, undervisat, coachat, hållit i matlagningsutbildningar samt sysslat med produktutveckling, foodstyling med mera.

Thomas har gjort researtiklar, varit domare, gjort reklamfilmer och till och med agerat omslagsmodell. I relativt sen ålder började den före detta Michelinkocken träna och upplevde en otroligt tuff och intensiv resa genom transformationen. Idag gör stjärnkocken otroligt mycket för att dela med sig av sina erfarenheter och inspirera andra att också lägga om sina liv och ta hand som sig själva.

Jacob Jørgsholm

Innehavare av Feed Bistro

Jacob Jørgsholm är en självlärd kock och framgångsrik entreprenör.

Som kock och entreprenör i sin restaurang Feed Bistro och butiken Wagyu-pusher bjuder en dag på många bränder och oförutsedda utmaningar. Därför är det absolut nödvändigt för honom att ha rätt verktyg:

”När man har en hektisk vardag och har så många bränder att släcka under en dag är det helt enkelt helt avgörande att ha rätt verktyg. De saker du kan köpa själv så att allt bara flyter måste man helt enkelt köpa. Det finns varken tid för trubbiga knivar eller andra verktyg som inte fungerar. Så det hjälper otroligt mycket i mitt liv att ha något jag vet inte kommer att gå sönder – och som man vet att man kan lita på.”

Hör Jacob Jørgsholms inspirerande berättelse om hur han från självlärd kock blev en framgångsrik krögare och entreprenör.

Brian Mark Hansen

Köksmästare, Søllerød Kro

Köksmästare Brian Mark Hansen har en helt egen stil och anses vara en av Danmarks mest utmärkande gastronomiska personligheter. Han har tidigare varit anställd på Ruths Hotel i Skagen, Kong Hans Kælder och var souschef på Søllerød Kro mellan 2007 och 2011. Därefter var Brian köksmästare på Christiansholms slott innan han 2013 återvände hem till Søllerød Kro.

Brian har deltagit i flera matlagningstävlingar och har bland annat kammat hem två andraplaceringar i ”Årets kock 2010” respektive ”Bocuse d´Or Danmark 2013”. 2012 vann han ”Årets vildrätt” och 2014 mottog han ”Årets Hummerklo” på Læsø Jomfruhummerfestival. Brians senaste utmärkelse var ”Årets rätt på fläsk” 2016.

Brian har också lyckats behålla restaurangens stjärna i Michelinguiden under sina år som köksmästare – 2019 för trettonde året i rad. Och den senaste utmärkelsen är Årets restaurang i Den Danske Spiseguide 2018.

Kasper Correll

Ass. köksmästare, Restaurant Uformel

Kasper Correll är ass. köksmästare på Restaurant Uformel i Köpenhamn. Han har arbetat på Restaurant Uformel i fem år – efter att ha varit biträdande souschef på Skovshoved hotel.

Kasper har varit med i det danska juniorkocklandslaget i fem år – de senaste 2,5 åren som lagkapten. Den duktiga kocken kan också skryta med att ha varit med och tagit medaljer både i OS och VM. I maj 2020 tillträdde Kasper Corell som ass. Team Coach för både senior- och juniorkocklandslagen.

Så här säger den flitige kocken själv: ”Jag älskar tävlingar och använder dem för att pressa mig själv att utveckla mig själv och bli en bättre kock. Jag gick till final i ”Årets kock” och hamnade på femte plats.”

Søren Gericke

Tidigare kock och författare

Det danska kökets första stora stjärna och enfant terrible, Søren Gericke. Under hela 70- och 80-talen tänjde han på gränserna för det experimentella gourmetköket.

Sedan dess har Gericke hyllats för sitt viktiga bidrag till den gastronomiska revolutionen i Danmark. Många känner till Gericke för hans svada, okonventionella inställning till mat och stora kärlek till naturen.

Kamilla Seidler

Köksmästare på Restaurant Lola

Vi har besökt Kamilla Seidler och hennes coola team på restaurang Lola där man jobbar med ekologiska råvaror från duktiga danska lantbrukare.

Kamilla arbetar för en bättre arbetsplats inom dansk gastronomi – och vi är oerhört stolta över att få förse Kamilla och teamet med bra verktyg. ”Vassa knivar är alfa och omega” Utforska enastående köksredskap som älskas av proffsen och är byggda för vardagen.

Jeppe Foldager

Kökschef på Dragsholms slott

Jeppe Foldager började sin gastronomiska karriär som kock på kungaskeppet Dannebrog och har sedan dess arbetat på många av landets mest välrenommerade restauranger. Han har bland annat arbetat som souschef på Søllerød Kro och varit köksmästare på Alberto K och Restaurant Kanalen. Jeppe Foldager har deltagit i Bocuse d´Or och stått på prispallen flera gånger – han kammade bland annat hem en silvermedalj 2013. Sedan 2020 arbetar Jeppe Foldager som köksmästare på Michelinbelönta Dragsholms slott.

Pontus LIndgren

Souschef på Omaka och vinnare av årets unga kock 2021

Dak Wichangoen

Förr Michelinkock och domare i Masterchef

Du måste acceptera våra köpvillkor för att du ska kunna gå vidare.

Du har inte accepterat våra köpvillkor ännu.. Det är ett nödvändigt steg för att du ska kunna fortsätta.