Köpvillkor

Dessa köpvillkor gäller för köp av varor på Gastrotools.se med leverans i Sverige. När du handlar från gastrotools.se är det endast möjligt att få leverans i Sverige.

1. Betalning

Hos Gastrotools kan du använda alla VISA-kort, MasterCard samt Klarna. Vid kortbetalning dras beloppet tidigast från ditt konto när varan skickas från oss.

Alla belopp är i svenska kronor och är inklusive moms. Vi tar inte ut någon betalningsavgift. 

Vi använder en godkänd betalningsserver som krypterar all din betalningsinformation med SSL (Secure Socket Layer protocol). Det betyder att din information inte kan avlyssnas. Vår betalningsleverantör uppfyller kraven för PCI DSS. Betalning på hemsidan är även godkänd av 3D-secure.

Vi ingår inte köpeavtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

1.1 Klarna 

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

Betala inom 30 dagar: Betalningstid är 30 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 30 dagar hittar duhär. Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår Integritets- och cookiepolicy här.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

1.2 Villkor för Klarna som betalningsmetod

Notera att Klarna inte godkänner ”annan leveransadress” på beställningar utan det går endast att leverera till köparens folkbokföringsadress.

Klarna erbjuder ett Köparskydd, vilket bland annat innebär att du som konsument inte behöver betala för dina beställda varor förrän du har mottagit dem, samt att Klarna assisterar dig med problem som relaterar till ditt köp.

1.2.1 Kostnader och avgifter

Klarna tar ut en fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid sen betalning skickas en påminnelse ut till dig där du åläggs att betala en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60 kr tillkommer en påminnelseavgift om 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

1.2.2 Kreditprövning och personuppgiftsbehandling

När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller e-post. Klarna behandlar dina personuppgifter för att uppfylla våra åtaganden enligt detta avtal och för de övriga syften som redovisas i vår Dataskyddsinformation. Dataskyddsinformationen hittar du här, och genom att använda Klarnas tjänster så bekräftar du också att du tagit del av denna Dataskyddsinformation. Klarna behandlar dina personuppgifter bland annat för att utföra identifikation, kundanalys, kreditprövning, marknadsföring och affärsutveckling. De kan också komma att överföra dina personuppgifter till utvalda partners (såsom kreditvärderingsinstitut), som kan vara etablerade i en stat utanför EU/EES. Du hittar mer information om denna delning av personuppgifter, dina rättigheter i förhållande till dessa, hur du kan kontakta Klarna med frågor, eller vända dig till myndighet med klagomål, Dataskyddsinformationen.

När du har betalat får du inom kort en orderbekräftelse via e-post. 

2. Leverans

På Gastrotools erbjuder vi leveransalternativ där du kan välja mellan att få leveransen till din hemadress alternativt hämta försändelsen hos närmaste postombud. Leverans till postombud är alltid gratis medan hemleverans kostar 29 SEK.

Om ditt paket levereras till ett utlämningsställe (paketbutik, paketbox) har du 14 dagar på dig att hämta ut paketet. Om hämtning inte sker inom 14 dagar kommer paketet att returneras och du får dina pengar tillbaka när paketet har anlänt till vårt lager.

Vi skickar dina varor inom 1-3 arbetsdagar med Bring eller DHL om inte annat anges på produktsidan.

Gastrotools ansvarar för varorna fram till dess att du har tagit emot dem.

Om Gastrotools förväntar att beställningen inte kan levereras inom avtalad tid kommer detta att meddelas till dig via den e-postadress som du har angivit vid beställning. Här upplyser vi information kring anledningen till förseningen samt en ny leveranstidpunkt. Om detta skulle inträffa har du naturligtvis rätt att häva ditt köp utan extra kostnad. 


2.1 Fraktskador

Vid eventuella fraktskador ber vi dig att ta kontakt med vår kundservice på e-postadress: info@gastrotools.se med detsamma. Det är viktigt att fraktskador anmäls inom 3 dagar från mottagandet, dvs. uppackning av varor måste ske omgående för att kontrollera dess skick.

Om varorna har tagit skada vid frakten ber vi tog ta bilder och beskriva skadorna, så att vi kan reklamera varorna och ersätta dig.

Om du mottar en skadad produkt ber vi dig kontakta oss på info@gastrotools.se omgående och skicka med bilder på skadan. Om skadorna har uppstått under transporten kommer du ersatt med en ny produkt eller bli återbetald mot returnering av varan.

3. Din beställning

När din beställning har kommit till postombudet så skickas sms- och/eller e-mailavisering som bekräftar att du kan hämta ut ditt paket. Om du inte har hämtat ut ditt paket inom 14 dagar efter avisering skickas paketet tillbaka till oss. Vi tar ingen avgift för utebliven hämtning.

4. Reklamationsrätt
Konsumentköplagen gäller för varuköp.

När du handlar hos oss som konsument har du reklamationsrätt i tre år. Om din reklamation är berättigad betyder det att du antingen kan få varan reparerad eller utbytt.

Du kan också få pengarna tillbaka eller avdrag på priset, allt beroende av den konkreta situationen.

Du måste reklamera inom "skälig tid" efter att du har upptäckt felet. En reklamation som görs inom två månader efter att felet har upptäckts anses alltid vara gjord inom skälig tid.

Observera att reklamationsrätten inte gäller för fel eller skador som orsakats av felaktig användning av produkten.

En reklamationsförfrågan görs genom att skicka ett mejl till oss på info@gastrotools.se där du anger ordernummer, beskriver problemet/felet samt bifogar ett par bilder som visar problemet/felet.

Om reklamationen är berättigad kommer du tillsammans med vår kundservice fram till vilken lösning som passar den konkreta situationen, dvs. om det är fråga om en reparation, en ny vara eller en återbetalning.

Vid reklamation rekommenderar vi att du skickar tillbaka varan/varorna via vår returportal, liksom vid retur, eftersom det förenklar vår återbetalning av frakten. Varan ska alltid skickas tillbaka i lämplig förpackning.

Vid godkänd reklamation återbetalas du till samma betalsätt som användes vid köpet. Om extra kostnader tillkommit i samband med godkänd reklamation, så som fraktavgift, återbetalas även detta mot kvitto. Vid en godkänd reklamation står vi alltså för alla kostnader inklusive frakt.

Observera: Vi löser inte ut produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.

En eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/ Allmänna Reklamationsnämnden Box 174
101 23 Stockholm


EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

5. Ångerrätt
Det är gratis att returnera varor på Gastrotools.

Enligt den svenska lagstiftningen om ångerrätt har du som konsument 14 dagar på dig att ångra ditt köp från det att du mottagit dina varor. På Gastrotools har vi dock förlängt denna period till 30 dagar.

Vi tillämpar 30 dagars ångerrätt. Önskar du att ångra en vara behöver du kontakta oss inom 30 dagar från uthämtningsdatum.

Du kontaktar oss på e-postadressen info@gastrotools.se. I ditt meddelande ska du tydligt meddela oss om att du önskar att använda din ångerrätt. När du meddelat oss att du önskar nyttja ångerrätten har du 14 dagar på dig att returnera varan.

Om du har beställt flera olika varor i en order, men de levereras enskilt, börjar fristen löpa från den dag du mottar den sista varan. Fristen innebär att du inom 30 dagar efter mottagandet har rätt att ge oss besked om att du vill ångra ditt köp.

Du har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då vi mottagit meddelandet. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss alternativt att du lämnar ett bevis på att varan har sänts i retur till oss.

För att tillämpa ångerrätten får du gärna fylla i vår ångerblankett eller Konsumentverkets ångerblankett som du hittar här.

Som konsument har du rätt att öppna förpackningen och kontrollera att varan fungerar. Samtidigt är du ansvarig för en eventuell värdeminskning av varan om den har hanterats utöver vad som krävs för att kunna fastställa varans typ, egenskaper och funktion.

Du har som konsument har rätt till en återbetalning inom 14 dagar från det att vi mottagit meddelandet om ångerrätten eller öppet köp är tillämpbar på varan.


5.1 Ångra en del av köpet

Om du har köpt flera varor hos oss, har du möjlighet att skicka en eller flera varor i retur, även om de ingår i samma order.

Ångerrätten och öppet köp är gällande för alla köp inklusive reavaror. Du kan därmed returnera varor som vanligt så länge de uppfyller kraven för retur:  https://gastrotools.se/policies/refund-policy

 

6. Öppet köp

Om du inte önskar att använda vår returlösning via vår returportal så kan du skicka varan retur med din föredragna fraktleverantör till vår följande returadress.

PakkecenterNORD
C/O Gastrotools
Gjerndrupvej 36
9700 Brønderslev
Danmark

Att: Retur

Du har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då vi mottagit meddelandet. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss alternativt att du lämnar ett bevis på att varan har sänts i retur till oss.

Vi återbetalar pengarna med samma betalningsmedel som du använde dig av vid köpet, förutsatt att inget annat är avtalat.

 

7. Varans skick vid retur

Du ansvarar endast för värdeminskning som beror på annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa egenskaper och funktion. Med andra ord - du kan prova varan på samma sätt som du skulle göra i en fysisk butik.

Om varan har hanterats utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd, vilket innebär att du vid ångrande av köpet får endast en del eller inget av köpbeloppet tillbaka. Avdragets storlek bestäms utifrån varans återstående försäljningsvärde.

För att få hela beloppet i retur gäller samma regler som vid köp i en fysisk butik. 

Du kan självklart prova produkterna, men vänligen observera att vi endast kan ta emot returnerade produkter om de är oanvända, otvättade och kompletta med alla etiketter.

Om din vara har en speciell förpackning och den saknas vid retur kan det medföra en värdeminskning.

 

8. Återbetalning

Om du ångrar ditt köp får du dina pengar tillbaka. Om värdeminskning har skett drar vi av det belopp du ansvarar för.

Vi återbetalar alla betalningar från dig, inklusive leveranskostnader (dock inte extra leveranskostnader i de fall du har valt ett annat alternativ än det billigaste alternativet som vi erbjuder) senast 14 dagar från den dag vi tar emot ditt besked om att du vill ångra ditt köpeavtal.

Vi återbetalar pengarna till samma betalningsmedel som du använde dig av vid köpet, förutsatt att inget annat är avtalat.

Du har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då vi mottagit meddelandet om att du önskar att ångra ditt köp. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur till oss alternativt att du lämnar ett bevis på att varan har sänts i retur till oss.

Vi löser inte ut produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.

 

9. Byte av varor


Om du önskar att byta en eller flera varor i din beställning ber vi dig om att returnera varorna som du inte önskar längre och göra ett nytt köp. 


10. Force majeure

Gastrotools är befriat från ansvar för skadestånd och andra påföljder för att fullgörandet av avtalet förhindras, försvåras eller försenas på grund av omständigheter som ligger utanför vår kontroll. Som utlösande faktor beaktas statliga ingripanden, ny/ändrad lagstiftning, brist på medel, krig, brand, översvämning, störningar avseende arbetskraft, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- eller väderförhållanden eller bristande leveranser från leverantörer samt att företaget utsätts för brottslig verksamhet som påverkar verksamheten.


11. Bedrägeri

Alla bedrägerier rapporteras till myndigheterna och vi förbehåller sig rätten att avbryta köpet om någon misstanke uppstår.

12. Integritets- och cookiepolicy

Genom att använda webbplatsen Gastrotools.se accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter enligt vår Integritets- och cookiepolicy, som du hittar här. Vi är medvetna om behovet av adekvat skydd för och försvarlig behandling av din personliga information.

Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en person, inklusive, men inte begränsat till, för- och efternamn, ålder, kön, privat adress eller annan fysisk adress, e-postadresser eller andra kontaktupplysningar, oavsett om de handlar om det privata boendet eller arbetsplatsen.

Vi behöver följande uppgifter när du handlar hos oss: Namn, adress, telefonnummer och e-postadress.

Vi använder Pakkelabels.dk (CVR: 36399066), DHL (CVR: 16474606), Coolrunner (CVR: 36721146) och Bring (org.nr 556528-8197) som fraktlösning och vidarebefordrar i detta sammanhang ovan nämnda information till dessa partners.

Företaget samlar inte in personligt identifierbar information om dig från tredje man och sparar inte information om betalningsmedel, såsom exempelvis kortnummer på betalningskort, bankkontonummer eller liknande.

Personuppgifterna registreras hos Gastrotools ApS och sparas i fem år. Därefter raderas uppgifterna.

Vi samarbetar också med ett antal andra företag som lagrar och behandlar data. Företag behandlar information enbart för vår räkning och får inte använda den för egna ändamål.

Vi arbetar endast med databehandlare i EU eller i länder som kan ge dina uppgifter ett adekvat skydd.

Datahanteraren på gastrotools.se är Julius Søndergård Schiller, VD.

Som registrerad hos Gastrotools ApS har du alltid rätt att invända mot registrering och behandling. Du har också rätt att få information om vilka upplysningar som finns registrerade om dig. Dessa rättigheter följer av Dataskyddsförordningen (EU) och nationella lagar. Förfrågningar i detta avseende ska skickas till:  info@gastrotools.se. 


13. Ändringar

Vi kan när som helst revidera dessa användarvillkor. Varje gång du beställer en produkt från oss gäller de allmänna villkor som var aktuella vid den tidpunkten för avtalet mellan dig och Gastrotools. Du bör därför regelbundet besöka den här sidan för att läsa de aktuella villkoren som du är bunden av.

 

14. Klagomål

Om du har klagomål på en produkt som är köpt i vår webbshop ber vi dig kontakta vår VD Julius Søndergård Schiller via e-post julius@gastrotools.dk.

Skulle vi inte nå till en lösning så har du möjlighet att gå vidare med ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden Box 174

101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

 

Köpvillkoren uppdaterades senast den 16 september 2021.