Nordiskt entreprenörskap med passion för gastronomi

Gastrotools är ett danskt företag med rötter i Köpenhamn. Bakom verksamheten står tre eldsjälar och gamla vänner, som under 2016 satte sig ner för att utveckla en serie köksredskap med ett tydligt krav - de ska hålla hela livet! 

Vi menar att köksredskap är verktyg och att de ska utföra en funktion till perfektion. Vi menar också att de ska stötta och bidra till en glädje att arbeta i köket varje dag. Med utgångspunkt i avancerade material och smidesteknik har vi skapat knivar med både estetisk skönhet och extrem skarphet utan att kompromissa med balans, slitage och ergonomi. 

Det är kockknivar för hela livet. 

Vår tanke är att alla ska ha råd med kvalité. Våra köksknivar är smidda av enastående kvalité, men vi har tagit bort onödiga mellanhänder vilket gör att vi kan erbjuda exceptionell kvalité till konkurrenskraftiga priser. 

Vårt urval av köksredskap är noga utvalt. Vi erbjuder ett smalt sortiment av köksknivar och köksverktyg i en tidlös och elegant design - smidda av stål med en unik mineralsammansättning. Köksknivar du har glädje av resten av livet. 

Alla våra köksknivar är utvecklade som verktyg. Dina köksknivar ska arbeta för dig när du lagar mat. Det säkrar vi med utgångspunkt i kvalitativ stål och skaftmaterial som har en extrem hårdhet och styrka. 

Idéen bakom “Den ultimata kockkniven” är egentligen ganska enkel. Det handlar i sin enkelhet om att skapa ett verktyg. En kockkniv som kombinerar skönhet och funktionalitet. För att utveckla vårt sortiment har vi har haft en lång och komplex process, som har handlat om att skapa en optimal ergonomi, balans och skarphet - samlat i en kniv. 

Vi är inte ensamma om entusiasmen för att utveckla de ultimata skärverktygen. En lång rad av professionella kockar och matentusiaster har redan gjort våra knivar till fasta inventarier i sina kök, inte minst Michelinrestauranten Søllerød Kro i Danmark.

Skriv gärna upp dig till våra nyhetsbrev och få inspirerande guider, recept och erbjudanden direkt i din inkorg. 

Se våra produkter här