Vårt ansvar

På Gastrotools har vi förståelse och respekt för tillgängliga resurser. Med respekt för framtida generationers välbefinnande gör vi vårt bästa för att inte skapa onödig belastning på miljön. På denna sida kan du läsa våra insatser för miljön: 

Miljövänligt material
Samtliga skaft till våra köksknivar är gjorda av 100% hållbar G10-komposit med hartsinnehåll. G10-kompositmaterialet är extremt hygieniskt, vackert och bekvämt. Men förutom dessa underbara egenskaper är vi stolta över att kunna säga att skaften tillverkas med respekt för naturen.

FSC-märkt förpackning
När du beställer från oss skickar vi våra produkter i en FSC-märkt kartong. Du hittar FSC-märket på produkter av trä och papper som du kan köpa med gott samvete.

I en FSC-skog avverkas inte mer trä än vad skogen kan reproducera. Samtidigt säkerställer FSC att djur och växtliv skyddas och att de som arbetar i skogen utbildas och får rätt säkerhetsutrustning och löner.


PPA packningstejp och packfyllning från danska skogar
Alla förpackningar är ordentligt stängda med förpackningstejp av PPA plast - den mest miljövänliga typen av förpackningstejp. Det ger både ett säkert inslag och skyddar miljön.

Vårt packfyllning (träull) har framställts på en hållbar Jyllands gård och består uteslutande av träspån från danska träd. Speciellt innebär detta att produktionen uppfyller skandinaviska normer för miljö och hållbarhet.

Minimalt tryckt material garanterar låga priser och skyddar miljön
Vi strävar alltid efter att leverera bästa kvalitet till de bästa priser. Det innebär också att vi har skurit ner på onödigt tryck och reklamartiklar - på så vis kan vi hålla priserna nere och samtidigt skydda miljön.

Det tryckta materialet vi använder är producerat av noggrant utvalda partners som delar samma miljö- och hållbarhetsambitioner som oss.

Läs mer här