Brian Mark: Basic recipe for mayonnaise

Brian Mark: Grundrecept för majonnäs

Här är det grundläggande receptet på majonnäs med en liten tvist av olivolja från Brian Mark Hansen, kökschef på Michelinrestaurangen Søllerød Kro. Receptet baseras på en äggula, så om du vill göra en större sats kan du enkelt skala upp mängderna.

Du kan göra egna tolkningar av receptet och tillsätta den smak du önskar. Till exempel kan du byta ut druvkärnsoljan mot en örtolja för att göra en örtmajonnäs – perfekt till tartar eller carpaccio.

Se receptet på danska här 

Ingredienser

1 äggula

1 tsk grov senap

1 tsk sherrysvinäger

En nypa salt

En nypa peppar

200 g druvkärnolja

Lite olivolja (cirka 1 msk)

Instruktioner

Vispa ihop äggula, senap, sherrysvinäger, salt och peppar till en homogen blandning.

Tillsätt druvkärnoljan i en tunn stråle, lite i taget, samtidigt som du vispar konstant.

När majonnäsen har blivit tjock, tillsätt slutligen olivoljan för att ge majonnäsen lite extra karaktär.

Tips: Se till att alla ingredienser är i samma temperatur för att minska risken att majonnäsen skär sig.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer