Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består av tunna skivor kalvskål, som steks tillsammans med salvia och lufttorkad skinka.
Dessutom finns det en enkel sås gjord på sött Marsala-vin och fond.

Om du föredrar en tjockare sås kan du välja att tjockna den eller montera den med kallt smör – det innebär att du tar kastrullen från värmen och vispar i kalla smörtärningar en efter en.

Ingredienser

2 portioner

2 kalvskålar, ca. 600 g

4 skivor lufttorkad skinka

4 salviablad

1,5 dl universalmjöl

50 g smör

1 dl Marsalavin

1 dl kycklingfond

Salt och peppar

Instruktioner

Lägg kalvskålarna mellan två bitar plastfolie och platta till dem med en köttklubba eller baksidan av en tung panna. Linda lufttorkad skinka runt varje escalope och fäst skinkan och salviabladen med en tandpetare.

Krydda det allsidiga mjölet med salt och peppar. Muddra varje köttbit i mjölet, skaka av eventuellt överskott.

Bryn kalvskålarna ordentligt i två omgångar i hälften av smöret i en panna och ställ åt sidan.

Rengör pannan, tillsätt Marsalavin och kycklingfond och reducera till hälften. Tillsätt resten av smöret och låt det smälta. Krydda med salt och peppar.

Lägg tillbaka köttet i pannan och servera.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Confiterad anka med sauterad spenat och apelsinsås

Gör julträffarna läckra och lätta genom att servera denna läckra ankconfit för dina gäster. Det som gör den här rätten enkel är att du kan...

Läs mer

Ölbräserade fläsklägg

Bräserade fläsklägg är fantastisk comfort food under årets kalla månader. Köttet blir otroligt mört efter flera timmars tillagning och såsen får ett otroligt smakdjup av...

Läs mer