Guider

Vad är skillnaden mellan emaljerat och obehandlat gjutjärn?
Emaljerat gjutjärn och obehandlat/rått gjutjärn har samma kärna, men skiljer sig åt avsevärt när det gäller hur du ska använda och sköta dem. Om du...
Fünf Gerichte, die Sie in einem emaillierten Gusseisen-Topf zubereiten können
En emaljerad gjutjärnsgryta är ett köksredskap som kan användas till nästan vad som helst. Den fördelar värmen jämnt, behåller den länge, tål sura rätter och...
Bakom tillverkningen av den emaljerade gjutjärnsgrytan
En bra gjutjärnsgryta handlar inte bara om vad du lagar i den, utan också om hur den är tillverkad. Vi ville skapa en emaljerad gjutjärnsgryta...
Guide till rengöring och skötsel av en emaljerad gjutjärnsgryta
Maten är tillagad, serverad och uppäten – nu återstår bara att diska. Lyckligtvis är en emaljerad gjutjärnsgryta otroligt lätt att rengöra tack vare sin...
Hur man lagar mat i en emaljerad gjutjärnsgryta
En emaljerad gjutjärnsgryta är ett köksredskap som du bara behöver köpa en gång. Den klarar nästan allt – från att koka och baka till att...
Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon
I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...
Sex skäl att välja en emaljerad gjutjärnskanna
Emaljerade gjutjärnsgrytor är ingen ny uppfinning, tvärtom. De har varit en självklarhet i kök världen över i många decennier. Och det finns goda skäl till...
Hur man återställer naturlig nonstick (seasoning) på din stekpanna med dubbla handtag
Om du precis har gjort en storstädning eller råkat laga sur mat på din stekpanna är det ett bra tillfälle att ge din stekpanna ett...
Så här använder du din stekpanna i kolstål med dubbla handtag
Har du precis fått in en stekpanna med dubbla handtag i dörren och ser fram emot att använda den? Då har vi sammanställt våra bästa...