Guider
Fem frågor och svar om gjutjärnsgrytor
Vi ställde fem viktiga frågor om emaljerade gjutjärnsgrytor till Julius Schiller, grundare av Gastrotools och mannen bakom utvecklingen av våra produkter i samarbete med tillverkare...
Var en panna tillverkas: Ett besök i Francos verkstad
Strax utanför den italienska staden Como – en kort avstickare från en trafikerad väg – står en byggnad som inte väcker särskilt mycket uppmärksamhet. Men...
Vad är skillnaden mellan emaljerat och obehandlat gjutjärn?
Emaljerat gjutjärn och obehandlat/rått gjutjärn har samma kärna, men skiljer sig åt avsevärt när det gäller hur du ska använda och sköta dem. Om du...
Fem saker du kan laga i en emaljerad gjutjärnsgryta
En emaljerad gjutjärnsgryta är ett köksredskap som kan användas till nästan vad som helst. Den fördelar värmen jämnt, behåller den länge, tål sura rätter och...
Bakom tillverkningen av den emaljerade gjutjärnsgrytan
En bra gjutjärnsgryta handlar inte bara om vad du lagar i den, utan också om hur den är tillverkad. Vi ville skapa en emaljerad gjutjärnsgryta...
Guide till rengöring och skötsel av en emaljerad gjutjärnsgryta
Maten är tillagad, serverad och uppäten – nu återstår bara att diska. Lyckligtvis är en emaljerad gjutjärnsgryta otroligt lätt att rengöra tack vare sin...
Hur man lagar mat i en emaljerad gjutjärnsgryta
En emaljerad gjutjärnsgryta är ett köksredskap som du bara behöver köpa en gång. Den klarar nästan allt – från att koka och baka till att...
Sex skäl att välja en emaljerad gjutjärnskanna
Emaljerade gjutjärnsgrytor är ingen ny uppfinning, tvärtom. De har varit en självklarhet i kök världen över i många decennier. Och det finns goda skäl till...
Hur man återställer naturlig nonstick (indbränning) på din stekpanna med dubbla handtag
Om du precis har gjort en storstädning eller råkat laga sur mat på din stekpanna är det ett bra tillfälle att ge din stekpanna ett...