Behind the design and production: Pots and pans in stainless steel

Bakom design och tillverkning: Grytor och kastruller i rostfritt stål

Kökskärl i rostfritt stål har alltid varit ledande inom det professionella köket – och det finns en alldeles speciell anledning till det.

Denna konstruktion är känd för sin otroliga hållbarhet och mångsidighet , känd för att vara lätt att rengöra och speciellt känd för den ultimata värmefördelningen och temperaturkontrollen .

Men vad är det som gör själva 5-skiktskonstruktionen så unik, och hur produceras den?

Tillverkad i 5 lager metall

Du har förmodligen stött på termen "5-ply" förut. En term som syftar på grytor och kastruller med en stark konstruktion i 5 lager metall. Här är en översikt över vad de olika lagren består av och hur de bidrar till konstruktionens egenskaper.

De 5 lagren:

Det innersta lagret består av materialet SS304, som kännetecknas av att vara otroligt rostfritt, mycket slitstarkt och segt.

Det andra och fjärde skiktet består av ren aluminium 1050. Dessa skikt tjänar till att både binda samman aluminiumkärnan med det rostfria stålet - men också ge konstruktionen mer styrka och bättre värmefördelning än 3-lagers konstruktioner.

Mellanskiktet utgör kärnan i konstruktionen, som består av en aluminium 3003-legering. Denna innehåller, förutom aluminium, även mangan och magnesium, vilket gör kärnan superstark och ger sublim värmeledning.

Det yttersta lagret består av SS430 som är slitstarkt och tufft. Dessutom är detta lager magnetiskt, vilket gör konstruktionen kompatibel med induktion.

Sammantaget resulterar 5-skiktskonstruktionen i kastruller och kastruller med otrolig hållbarhet, värmeledning och temperaturkontroll - fördelar värmen jämnt och gör rengöringen en bris.

Gjord i Italien

Förutom den unika konstruktionen i denna 5-lagers serie är våra grytor och stekpannor handgjorda strax utanför staden Como, i en liten familjeägd verkstad, med över 130 års erfarenhet - för att säkerställa grytor och stekpannor av högsta kvalitet .

Varje gryta och kastrull är tillverkad med precision, vilket säkerställer att de kan överleva i det professionella köket samtidigt som de ger en extra dimension till din vardagliga matlagning.

Dessutom är pannan utrustad med ett ergonomiskt Cool-Grip-handtag, bekvämt att greppa. Handtaget är gjutet i rostfritt stål med en rund botten och ett urtag för tummen, vilket ger en behaglig och sval touch även vid höga stektemperaturer.

Utforska grytor och kastruller i rostfritt stål här→

Nyare inlägg →

Guider

RSS
Here's how easy it is to cook in a stainless steel pan

Så här enkelt är det att laga mat i en rostfri panna

Varför är kokkärl i rostfritt stål så populära i professionella kök? 5-lagers rostfritt stål är det mest mångsidiga materialet för köksredskap, eftersom du praktiskt taget...

Läs mer
Care-guide: Oak Cutting Boards

Skötselguide: Ekskärbrädor

En av de största fördelarna med en skärbräda i ek är att den håller i många år om du sköter den ordentligt. Därför är det...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke