Duck confit with sautéed spinach and orange sauce

Confiterad anka med sauterad spenat och apelsinsås

Gör julträffarna läckra och lätta genom att servera denna läckra ankconfit för dina gäster. Det som gör den här rätten enkel är att du kan köpa färdig ankconfit från både slaktare och välsorterade stormarknader, men du kan också enkelt göra den själv några dagar innan den stora kvällen. I det senare fallet behöver de konfiterade ankbenen bara avnjutas under dagen.

 

4 människor 

Ingredienser

4 confiterade anklår

2 ekologiska apelsiner

3 msk. socker

1,5 msk. vitvinsvinäger

2 dl färskpressad apelsinjuice

4 dl ank- eller kycklingfond

25 g kallt smör i tärningar

250 g spenat

Smör till stekning

Salt och peppar

Steg för steg

Rosta de confiterade ankläggen i ugnen på 200 grader varmluft/220 grader normalt i 10-15 minuter, tills skalet är krispigt och gyllene.

Riv apelsinskalet och filéa apelsinsköttet.

Smält sockret i en kastrull på jämn värme tills det blir gyllene. Tillsätt vinäger, apelsinskal och apelsinjuice och låt sjuda tills hälften av fukten har avdunstat. Tillsätt nu fonden och koka igen tills hälften av vätskan har avdunstat. Ta kastrullen från värmen och vispa i kalla smörtärningar en efter en och smaka av med salt och peppar. Tillsätt apelsinfiléerna precis innan servering.

Fräs spenaten i smör tills den mjuknar. Krydda med salt och peppar.

Njut av de confiterade ankbenen med sauterad spenat och apelsinsås.

← Äldre inlägg

Recept

RSS

Ölbräserade fläsklägg

Bräserade fläsklägg är fantastisk comfort food under årets kalla månader. Köttet blir otroligt mört efter flera timmars tillagning och såsen får ett otroligt smakdjup av...

Läs mer

Fritto Misto di Mare

Deep-fried squid, prawns and small fish are finger food at its best. Serve as a starter for friends and family with beer or chilled white...

Läs mer