Frittata with goat’s cheese, tomato and herbs

Frittata med getost, tomat och örter

En frittata är det italienska svaret på omeletten. Det tillsätts ofta olika fyllningar – typiskt potatis bland annat. Den här varianten har även massor av färska örter, vårlök och getost samt färska körsbärstomater.

Njut av den som den är, eller med en god sallad och rostat bröd. Den kan även avnjutas kall dagen efter.

Serverar 4

Ingredienser

300 g kokt potatis

1 knippe färska örter, t ex persilja, basilika, oregano och körvel

1 vårlök

1 vitlöksklyfta

200 g körsbärstomater

Olivolja

6 ägg

1 dl mjölk

100 g getost

Salt och peppar

Steg för steg

Tärna den kokta potatisen grovt, skär vårlöken och hacka örterna. Skala och hacka vitlöken. Halvera körsbärstomaterna.

Fräs vårlök och vitlök i olja i en panna i 1-2 minuter. Vänd nu ner potatisen och örterna (spara lite till dekoration).

Vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar och häll i pannan. Bred ut getosten ovanpå i små bitar och ställ in formen i 180 grader varmluftsugn i ca. 20-25 minuter tills de är fasta och gyllene.

Toppa med de halverade körsbärstomaterna och örterna vid servering.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Fritto Misto di Mare

Deep-fried squid, prawns and small fish are finger food at its best. Serve as a starter for friends and family with beer or chilled white...

Läs mer

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata is an Italian classic with pasta in a simple tomato sauce with garlic, olive oil and dried chilli. It is typically made with...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke