En frittata är det italienska svaret på omeletten. Det tillsätts ofta olika fyllningar – typiskt potatis bland annat. Den här varianten har även massor av färska örter, vårlök och getost samt färska körsbärstomater.
Njut av den som den är, eller med en god sallad och rostat bröd. Den kan även avnjutas kall dagen efter.
Serverar 4
Ingredienser
300 g kokt potatis
1 knippe färska örter, t ex persilja, basilika, oregano och körvel
1 vårlök
1 vitlöksklyfta
200 g körsbärstomater
Olivolja
6 ägg
1 dl mjölk
100 g getost
Salt och peppar
Steg för steg
Tärna den kokta potatisen grovt, skär vårlöken och hacka örterna. Skala och hacka vitlöken. Halvera körsbärstomaterna.
Fräs vårlök och vitlök i olja i en panna i 1-2 minuter. Vänd nu ner potatisen och örterna (spara lite till dekoration).
Vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar och häll i pannan. Bred ut getosten ovanpå i små bitar och ställ in formen i 180 grader varmluftsugn i ca. 20-25 minuter tills de är fasta och gyllene.
Toppa med de halverade körsbärstomaterna och örterna vid servering.