Pasta di salsiccia

Pasta di salsiccia

Enkla pastarätter är alltid en hit, och den här kryddiga med salsiccia, vitlök och chili är inget undantag.

Den är perfekt för dagar när du behöver något snabbt men ändå vill ha en utsökt måltid med massor av smak.
Hittar du inte salsiccia kan du byta ut den mot chorizo.

Servera eventuellt rätten med en sallad med fänkål och vinägrett.

Ingredienser

4 portioner

400 g pasta

1 liten lök

3 vitlöksklyftor

1 näve platt bladpersilja

250 g salsiccia

25 g riven parmesan

Olja för stekning

½ tsk. fänkålsfrön

¼ tsk. chiliflakes

2 msk. tomatpuré

2,5 dl tjock grädde

Salt och peppar

Instruktioner

Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Häll av men spara lite av kokvattnet.

Skala och hacka löken och vitlöken och hacka persiljan. Krama ur korvköttet ur tarmen, och riv parmesanen.

Bryn salsiccia i en het panna med lite olja och ställ sedan åt sidan. Tillsätt lite extra olja i pannan och fräs fänkålsfröna kort. Tillsätt chiliflakes, lök och vitlök, fräs i ett par minuter och tillsätt sedan salsiccia, tomatpuré och grädde. Sjud i några minuter. Häll i pastan och smaka av med salt och peppar. Justera konsistensen med lite av pastakokvattnet om det behövs.

Toppa med parmesan och persilja innan servering.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Learn how to make a French classic, sauce bearnaise. Brian Mark gives you his recipe for both the sauce itself and a homemade bearnaise essence,...

Läs mer

Brian Mark: Sauce Blanquette

"The world's easiest and perhaps most versatile sauce." This is how Brian Mark describes sauce blanquette, and here he shares his recipe. The sauce is...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke