Pasta di salsiccia

Pasta di salsiccia

Enkla pastarätter är alltid en hit, och den här kryddiga med salsiccia, vitlök och chili är inget undantag.

Den är perfekt för dagar när du behöver något snabbt men ändå vill ha en utsökt måltid med massor av smak.
Hittar du inte salsiccia kan du byta ut den mot chorizo.

Servera eventuellt rätten med en sallad med fänkål och vinägrett.

Ingredienser

4 portioner

400 g pasta

1 liten lök

3 vitlöksklyftor

1 näve platt bladpersilja

250 g salsiccia

25 g riven parmesan

Olja för stekning

½ tsk. fänkålsfrön

¼ tsk. chiliflakes

2 msk. tomatpuré

2,5 dl tjock grädde

Salt och peppar

Instruktioner

Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Häll av men spara lite av kokvattnet.

Skala och hacka löken och vitlöken och hacka persiljan. Krama ur korvköttet ur tarmen, och riv parmesanen.

Bryn salsiccia i en het panna med lite olja och ställ sedan åt sidan. Tillsätt lite extra olja i pannan och fräs fänkålsfröna kort. Tillsätt chiliflakes, lök och vitlök, fräs i ett par minuter och tillsätt sedan salsiccia, tomatpuré och grädde. Sjud i några minuter. Häll i pastan och smaka av med salt och peppar. Justera konsistensen med lite av pastakokvattnet om det behövs.

Toppa med parmesan och persilja innan servering.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Fritto Misto di Mare

Deep-fried squid, prawns and small fish are finger food at its best. Serve as a starter for friends and family with beer or chilled white...

Läs mer

Frittata med getost, tomat och örter

En frittata är det italienska svaret på omeletten. Det tillsätts ofta olika fyllningar – typiskt potatis bland annat. Den här varianten har även massor av...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke