Sourdough baguettes

Surdegsbaguetter

Baguetter är en säker vinnare på de flesta matbord, oavsett om det är till charkuterier, tapas, eller som tillbehör till huvudrätten. Här är en enkel variant, bakad med surdeg.

Degen är kallhärdad, vilket ger den tid att utveckla smak och en ännu bättre struktur. När du är klar är det bara att vända ut degen på en bräda, skära den i baguetter, grädda så får du varma surdegsbaguetter till middag. De kan även användas till smörgåsar dagen efter, då surdegen håller brödet fräscht och fuktigt längre.

Ingredienser

För 3 baguetter

250 g ljummet vatten

50 g fint Ølandvetemjöl

125 g vetemjöl typ 00

150 g Manitoba vetemjöl

120 g aktiv surdegsförrätt

11 g fint salt

Olivolja

Durummjöl


Instruktioner

Blanda vatten, mjöl och surdegsstarter på låg hastighet i en stående mixer i ett par minuter.

Tillsätt salt och öka gradvis hastigheten. Knåda degen på hög hastighet tills den drar sig bort från skålens sidor och är smidig och elastisk.

Smörj en plastbalja eller -bunke med ett tunt lager olivolja, lägg in degen och låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur tills den har fördubblats i storlek.

Kyl degen i 12-24 timmar.


Lägg ett bakstål på ett galler och förvärm det i övre halvan av ugnen till 240 grader Celsius i en timme.

Vänd ut degen på en bräda pudrad med durummjöl och skär den i tre baguetter. Du kan använda ett bakarskal för att forma dem lite.

Använd ett bakarskal för att överföra dina baguetter på bakstålet och grädda i cirka 20 minuter tills de är gyllene och krispiga.

Njut av dem varma eller förvara dem i en lufttät behållare.


Tips: Degen har en hög återfuktning, så om du bakar på ett vanligt bakplåtspapper är det en bra idé att tillsätta lite mindre vätska i degen.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
The The Winning Recipe in Denmark's Largest Cooking Competition

The The Winning Recipe in Denmark's Largest Cooking Competition

Sol over Gudhjem is Denmark's largest cooking competition, taking place on Bornholm every summer, where Gudhjem Harbour transforms into a culinary mecca for chefs and...

Läs mer
Recipe with Adam Price - Breaded Pheasant with Summer Vegetables

Recipe with Adam Price - Breaded Pheasant with Summer Vegetables

"One of the greatest joys of hunting is that when you succeed, you suddenly have an entire game animal to prepare. You feel grateful to...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke