Den normalt ödmjuka potatispizzan har här uppgraderats med både siklöjarom och grön sparris. Utanför säsong kan du ersätta löjromen med kaviar för en riktigt dekadent touch. Annars smakar också en klick pesto eller tapenad fantastiskt på toppen.
Ingredienser
För fyra pizzor
- 1 portion pizzadeg klar för fyllning
- 1 schalottenlök
- 200 g gräddfil
- 2 äggulor
- 10 medelstora potatisar
- Olivolja
- 250 g grön sparris
- 100 g löjrom
- Dill till garnering
- Salt
- Nymalen peppar
Instruktioner
Skala och finhacka schalottenlöken och blanda den med gräddfil, äggulor, salt och peppar.
Skrubba potatisen ren och skiva den i ultratunna skivor.
Bred ut blandningen på pizzadegen. Lägg potatisskivorna ovanpå och ringla över lite olivolja.
Krydda med salt och peppar och överför pizzan på det förvärmda bakstålet. Grädda pizzan i ugnen tills degen är knaprig och potatisen är gyllene och genomstekt.
Låt pizzan svalna något efter gräddningen.
Putsa under tiden ändarna på den gröna sparrisen och skala eller skiva dem på längden för att få långa, tunna strimlor. Blötlägg dem i isvatten i 5 minuter. Ta sedan bort dem och skaka av överflödigt vatten.
Ordna den gröna sparrisen och löjromen på pizzan.
Garnera med dill och servera genast.