Potato pizza with vendace roe and green asparagus

Potatispizza med löjrom och grön sparris

Den normalt ödmjuka potatispizzan har här uppgraderats med både siklöjarom och grön sparris. Utanför säsong kan du ersätta löjromen med kaviar för en riktigt dekadent touch. Annars smakar också en klick pesto eller tapenad fantastiskt på toppen.

Ingredienser

För fyra pizzor

  • 1 portion pizzadeg klar för fyllning
  • 1 schalottenlök
  • 200 g gräddfil
  • 2 äggulor
  • 10 medelstora potatisar
  • Olivolja
  • 250 g grön sparris
  • 100 g löjrom
  • Dill till garnering
  • Salt
  • Nymalen peppar

Instruktioner

Skala och finhacka schalottenlöken och blanda den med gräddfil, äggulor, salt och peppar.

Skrubba potatisen ren och skiva den i ultratunna skivor.

Bred ut blandningen på pizzadegen. Lägg potatisskivorna ovanpå och ringla över lite olivolja.

Krydda med salt och peppar och överför pizzan på det förvärmda bakstålet. Grädda pizzan i ugnen tills degen är knaprig och potatisen är gyllene och genomstekt.

Låt pizzan svalna något efter gräddningen.

Putsa under tiden ändarna på den gröna sparrisen och skala eller skiva dem på längden för att få långa, tunna strimlor. Blötlägg dem i isvatten i 5 minuter. Ta sedan bort dem och skaka av överflödigt vatten.

Ordna den gröna sparrisen och löjromen på pizzan.

Garnera med dill och servera genast.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Learn how to make a French classic, sauce bearnaise. Brian Mark gives you his recipe for both the sauce itself and a homemade bearnaise essence,...

Läs mer

Brian Mark: Sauce Blanquette

"The world's easiest and perhaps most versatile sauce." This is how Brian Mark describes sauce blanquette, and here he shares his recipe. The sauce is...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke