Pizza with Parma ham, burrata, and pesto

Pizza med parmaskinka, burrata och pesto

Du kan aldrig gå fel med salt parmaskinka, krämig burrata och färsk pesto. Här fungerar det fantastiskt bra med den klassiska kombinationen av tomatsås och mozzarella typisk för en klassisk pizza.

Om du vill kan du prova olika sorters skinka eller kanske experimentera med en valnötspesto istället – varianterna är många, så det är bara att sätta igång och hitta din favorit.

Ingredienser

För fyra pizzor

Instruktioner

Bred ut pizzasåsen över pizzabotten och fördela mozzarellan ovanpå.

Grädda pizzan på bakplåt tills botten är knaprig och har bruna fläckar på kanterna.

Lägg parmaskinkan på den varma pizzan, låt mitten vara tom.

Halvera din burrata och placera ena halvan i den tomma mitten.

Bred pesto runt pizzan och garnera med basilika.

Servera omedelbart.

← Äldre inlägg

Recept

RSS
Potato pizza with vendace roe and green asparagus

Potatispizza med löjrom och grön sparris

Den normalt ödmjuka potatispizzan har här uppgraderats med både siklöjarom och grön sparris. Utanför säsong kan du ersätta löjromen med kaviar för en riktigt dekadent...

Läs mer
Sourdough baguettes

Surdegsbaguetter

Baguetter är en säker vinnare på de flesta matbord, oavsett om det är till charkuterier, tapas, eller som tillbehör till huvudrätten. Här är en enkel...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke