Du kan aldrig gå fel med salt parmaskinka, krämig burrata och färsk pesto. Här fungerar det fantastiskt bra med den klassiska kombinationen av tomatsås och mozzarella typisk för en klassisk pizza.
Om du vill kan du prova olika sorters skinka eller kanske experimentera med en valnötspesto istället – varianterna är många, så det är bara att sätta igång och hitta din favorit.
Ingredienser
För fyra pizzor
- 1 portion pizzadeg redo för pålägg
- 200 g pizzasås
- 200 g mozzarella
- 150 g parmaskinka
- 1 liten burk pesto
- 2 burrata
- Färsk basilika
Instruktioner
Bred ut pizzasåsen över pizzabotten och fördela mozzarellan ovanpå.
Grädda pizzan på bakplåt tills botten är knaprig och har bruna fläckar på kanterna.
Lägg parmaskinkan på den varma pizzan, låt mitten vara tom.
Halvera din burrata och placera ena halvan i den tomma mitten.
Bred pesto runt pizzan och garnera med basilika.
Servera omedelbart.