Pizza with Parma ham, burrata, and pesto

Pizza med parmaskinka, burrata och pesto

Du kan aldrig gå fel med salt parmaskinka, krämig burrata och färsk pesto. Här fungerar det fantastiskt bra med den klassiska kombinationen av tomatsås och mozzarella typisk för en klassisk pizza.

Om du vill kan du prova olika sorters skinka eller kanske experimentera med en valnötspesto istället – varianterna är många, så det är bara att sätta igång och hitta din favorit.

Ingredienser

För fyra pizzor

Instruktioner

Bred ut pizzasåsen över pizzabotten och fördela mozzarellan ovanpå.

Grädda pizzan på bakplåt tills botten är knaprig och har bruna fläckar på kanterna.

Lägg parmaskinkan på den varma pizzan, låt mitten vara tom.

Halvera din burrata och placera ena halvan i den tomma mitten.

Bred pesto runt pizzan och garnera med basilika.

Servera omedelbart.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Fritto Misto di Mare

Deep-fried squid, prawns and small fish are finger food at its best. Serve as a starter for friends and family with beer or chilled white...

Läs mer

Frittata med getost, tomat och örter

En frittata är det italienska svaret på omeletten. Det tillsätts ofta olika fyllningar – typiskt potatis bland annat. Den här varianten har även massor av...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke