Vill du prova något annat än den klassiska pizzan med tomatsås och mozzarella? Ge sedan denna pizza bianca med butternut squash ett försök.
Kombinationen av salt fetaost, bittra valnötter, doftande salvia och söt honung fungerar fantastiskt tillsammans och är definitivt en smakupplevelse du inte bör missa.
Ingredienser
För fyra pizzor
- 1 portion pizzadeg redo för pålägg
- 200 g mascarpone
- ½ butternut squash
- 200 g fetaost
- Ett gäng salvia
- 2 msk honung
- 60 g rostade valnötskärnor
- Nymalen peppar
- Salt
Instruktioner
Skala butternutsquashen och skär den i tunna skivor.
Bred ut mascarponen på pizzabotten, lägg skivorna av butternutsquash ovanpå och strö över salt.
Grädda pizzan på bakplåt tills botten är knaprig och har bruna fläckar på kanterna.
Smula fetaost över pizzan. Ordna valnötskärnor och salvia ovanpå och avsluta med tunna klick honung i cirklar.
Mal färsk peppar över pizzan och servera.