Pita bread

Pitabröd

Många tycker att det är svårt att göra hembakat pitabröd eftersom de måste ha den karakteristiska fickan i mitten för att rymma läckra fyllningar . Det är dock mycket enklare än du tror, ​​och du tröttnar aldrig på att se dina pitas 'pop' i ugnen.

Om du bakar dina pitas på ett bakstål får du det bästa resultatet då stålets explosiva värme hjälper brödet att jäsa. Fyll dem med dina favoritfyllningar, och om du har några rester kan de enkelt in i frysen för en snabb måltid en annan dag.

Ingredienser

För 10 pitas

600 g Manitoba vetemjöl

20 g jäst

430 g ljummet vatten

18 g fint salt

15 g olivolja

Durummjöl

Instruktioner

Lös upp jästen i vattnet.

Tillsätt olivolja och mjöl och blanda på låg hastighet i en minut med hjälp av en stavmixer.

Tillsätt salt och blanda på låg hastighet i ett par minuter. Öka gradvis mixerhastigheten till max. Blanda tills degen är slät, elastisk och drar bort från skålens sidor.

Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.

Om du inte har en stående mixer, knåda för hand tills degen är smidig och elastisk.

Placera ett bakstål på ett galler i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 250 grader Celsius (480 grader Fahrenheit) när degen är färdigjäst.

Häll upp degen på en yta pudrad med durummjöl. Dela degen i 10 lika stora bitar, ca 100-110 gram vardera. Rulla dem till bollar och låt dem jäsa övertäckta på bänken i 30 minuter.

Rulla ut bollarna till platta pitor, ca 1 cm tjocka. Se till att de har tillräckligt med mjöl på sig så att de inte fastnar och grädda dem på bakstålet tills de har poppat upp och börjat få färg.

Förvara i en lufttät behållare.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
The The Winning Recipe in Denmark's Largest Cooking Competition

The The Winning Recipe in Denmark's Largest Cooking Competition

Sol over Gudhjem is Denmark's largest cooking competition, taking place on Bornholm every summer, where Gudhjem Harbour transforms into a culinary mecca for chefs and...

Läs mer
Recipe with Adam Price - Breaded Pheasant with Summer Vegetables

Recipe with Adam Price - Breaded Pheasant with Summer Vegetables

"One of the greatest joys of hunting is that when you succeed, you suddenly have an entire game animal to prepare. You feel grateful to...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke