5 things you can use your grater for

5 saker du kan använda din rivjärn till

En bra rivjärn är oumbärlig i varje kök och har många olika användningsområden när du lagar mat.

Kanske använder du ditt rivjärn mest för att riva morötter, gurkor eller ost. Oavsett ändamål är det viktigt att det är vasst och halkfritt så att du inte halkar och skär dig.

Vårt ultrasvassa vikbara rivjärn i rostfritt stål har tre rivytor: fin, medium och grov.

Här är 5 idéer på vad du kan använda det till:

1. Morötter

Det är nog ingen överraskning, men morötter (och andra rotfrukter) förtjänar en plats på listan.

Den grova sidan på rivjärnet är perfekt för morotssallad, morotskaka – eller kanske i din ragù alla bolognese med en stjälk selleri, som förstås också kan rivas.


2. Muskotnöt

Den fina rivytan är idealisk för muskotnöt.

Den hårda ytan på muskotnöten gör den svår att riva på de flesta traditionella rivjärn – men inte med ett rakbladsvass rivjärn!

Då är det inga problem att riva muskotnöt till den perfekta béchamelsåsen.


Med det vikbara rivjärnet får du funktionaliteten hos ett traditionellt rivjärn kombinerat med den enkla förvaringen och rengöringen som du känner igen från ett handhålligt rivjärn.

Och som en bonus får du bättre stabilitet tack vare de halkfria fötterna.


3. Choklad

När du behöver stilla ditt sötsug kommer rivjärnet återigen till undsättning.

Här kan du använda den grova rivytan för den perfekta chokladkakan, eller den medium-fina om du vill toppa din tiramisu med ett fint lager choklad.

 

4. Parmesan – och andra hårda ostar

Det finns många goda hårda ostar som naturligtvis behöver rivas för att få fram sin fulla smak.

När osten rivs fint frigörs smakerna och du får maximal smakupplevelse.

Använd den fina rivytan när du river parmesan över en skål cacio e pepe eller andra läckra pastarätter.

Behöver du riva osten grovt? Inga problem – ditt nya rivjärn klarar båda.

 

5. Citrus

Du har utan tvekan använt citron i din matlagning otaliga gånger. Citron passar både i matiga och söta rätter – men om du slänger citronskalet gör du ett stort misstag.

Riv citron- och limeskal med den fina rivytan.

Kom ihåg att bara riva det yttersta skalet som innehåller den goda smaken. Den vita delen är bitter.

Naturligtvis alltid osprutat och ekologiskt.


Här är det enda rivjärn du någonsin kommer behöva

Vårt ultrasvassa vikbara rivjärn i rostfritt stål har 3 rivytor: fin, medium och grov.

A-ramdesignen möjliggör enkel och stabil rivning, medan gummifötterna förhindrar att det glider. Rivjärnets kanter är laserskurna, vilket gör dem otroligt vassa jämfört med traditionella tandade rivjärn.

Det smarta vikbara rivjärnet är praktiskt att förvara i kökslådan efter användning eller för enkel rengöring.

Perfekt för alla fem uppgifter som beskrivs på denna sida – och många fler.

Beställ ditt nya rivjärn här →

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Five questions and answers about cast iron casseroles

Fem frågor och svar om gjutjärnsgrytor

Vi ställde fem viktiga frågor om emaljerade gjutjärnsgrytor till Julius Schiller, grundare av Gastrotools och mannen bakom utvecklingen av våra produkter i samarbete med tillverkare...

Läs mer
Where a pan is made: A visit to Franco's workshop

Var en panna tillverkas: Ett besök i Francos verkstad

Strax utanför den italienska staden Como – en kort avstickare från en trafikerad väg – står en byggnad som inte väcker särskilt mycket uppmärksamhet. Men...

Läs mer