5 things you need to cook over a campfire

5 saker du behöver för att laga mat över en lägereld

Det finns få saker som slår känslan av utomhusmatlagning under de varma sommarmånaderna, särskilt när det är över en öppen eld. Oavsett om du är i trädgården, på stranden eller mitt i skogen, finns det något speciellt med doften av rök och frisk luft.

Och med rätt utrustning kan du laga mer än bara bröd över lågorna, allt från frukost till läckra biffar eller burgare för hela familjen.


1. Stekplatta

Med en stekplatta i kolstål får du ett otroligt mångsidigt köksredskap som du kan använda på spisen, grillen eller, ja, över öppen eld.

Den höga värmetåligheten gör stekplattan perfekt för lägerelden. Och med den stora ytan kan du laga stora mängder mat på en gång!

Rädd för att starta en oljebrand?

Med stekplattans höga kanter är den designad för att hålla både din mat och fett inom matlagningsytan.

7 anledningar till varför du behöver en stekplatta


2. Eldställning

När du lagar mat över en lägereld är det otroligt viktigt att du kan kontrollera temperaturen.

Därför är en eldställning oumbärlig, så att du enkelt kan montera din stekplatta över lågorna och hålla en jämn temperatur.

Du kan ta med dig eldställningen vart som helst och den är lätt att sätta upp över elden.

En eldställning är därför ett nödvändigt tillbehör till din stekplatta om du vill laga mat över öppen eld.


3. Smashverktyg

Smashburgare, smörgåsar med krispig yta eller bacon?
Oavsett vad du vill ge en krispig yta behöver du ett smashverktyg när du lagar mat över en lägereld.

Smashverktyget säkerställer att din mat har maximal kontakt med matlagningsytan.
Den rostfria stålkonstruktionen tål temperaturer upp till 450 grader, vilket gör det perfekt för användning över öppen eld.

Handtaget är upphöjt för att ge dig bästa möjliga kombination av kraftöverföring och bra avstånd från värmekällan.


4. Matpincett

Om du lagar mat över en lägereld behöver du förstås något att vända maten med.

Det är superviktigt att du väljer matpincett tillverkad av ett material som tål höga temperaturer så att de inte smälter.


5. Skärbräda (+ en vass kniv)

Det är nog ingen överraskning att du behöver dessa två saker när du lagar mat över en lägereld.

Men det betyder inte att de inte förtjänar en plats på denna lista.

Vi rekommenderar att använda en stor skärbräda med gott om plats för dina ingredienser.


Dessutom behöver du förstås en vass kniv för att förbereda dina ingredienser. Det bör vara en allroundkniv som du kan använda för alla dina skär- och hackningsuppgifter.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Five questions and answers about cast iron casseroles

Fem frågor och svar om gjutjärnsgrytor

Vi ställde fem viktiga frågor om emaljerade gjutjärnsgrytor till Julius Schiller, grundare av Gastrotools och mannen bakom utvecklingen av våra produkter i samarbete med tillverkare...

Läs mer
Where a pan is made: A visit to Franco's workshop

Var en panna tillverkas: Ett besök i Francos verkstad

Strax utanför den italienska staden Como – en kort avstickare från en trafikerad väg – står en byggnad som inte väcker särskilt mycket uppmärksamhet. Men...

Läs mer