7 reasons to choose pots and pans in 5-ply

7 skäl att välja grytor och stekpannor i 5-lager

I professionella kök svär man till rostfritt stål konstruerat i 5 lager – med en kärna av aluminium.

Och vi tycker att det är synd att dessa fantastiska kastruller och kastruller ännu inte har fått sin permanenta – och välförtjänta – plats i hemmets kök.

Även om det är svårt att koka ner alla fördelar i ett blogginlägg, har vi här sammanställt 7 anledningar till varför du bör välja rostfria kastruller och kastruller.

Värmedistribution

Våra rostfria kastruller och kastruller är konstruerade i 5 lager metall - med en kärna av aluminium.

Denna aluminiumkärna har en fantastisk förmåga att leda värme, vilket gör att du inte behöver oroa dig för ojämn uppvärmning.

I kombination med den släta ytan av rostfritt stål får du även en jämn stekning, särskilt viktigt när du bränner proteiner – så du får en krispig skorpa på alla sidor.

Värmebevarande

Den kompakta sammansättningen av de 5 lagren av metall gör att dessa kastruller och kastruller inte bara värms upp snabbt utan också håller värmen bra.

Detta resulterar i att man kan hålla temperaturen och hålla jämn värme i hela grytan – eller pannan.

Denna fördel kommer särskilt in i bilden när du gör risotto , där det är mycket viktigt att sidorna av grytan är nästan lika varma som botten av grytan - vilket säkerställer att riset kokar jämnt, oavsett var det är i grytan.

Temperaturkontroll

När du lagar mat i rostfritt stål är det otroligt viktigt att ha rätt temperatur. Om temperaturen är antingen för låg eller för hög kommer det att leda till att maten bränns.

Lyckligtvis är aluminium mycket känsligt – vilket betyder att det är lätt att ändra temperaturen (snabbt).

Detta är ett av de områden där grytor och kastruller i rostfritt stål skiljer sig från till exempel gjutjärn och kolstål .

Orolig över att bränna din mat? Läs hur lätt det är att laga mat i rostfritt stål här→

Mångsidighet

Med en kastrull eller kastrull i rostfritt stål får du först och främst ett köksredskap av högsta kvalitet – men en annan fantastisk sak med den här typen av kokkärl är att det är (kanske) det mest mångsidiga verktyget som finns.

Först och främst kan rostfritt stål användas på alla värmekällor. Den är kompatibel med induktion, gas, keramik och kan även användas i ugnen.

Så om du har stekt en tjock biff och vill tillaga den färdigt i ugnen kan du sätta pannan direkt där.

För det andra kan du laga alla typer av mat i rostfritt stål. Oavsett om du gör den godaste saltimboccan eller om det är en enkel pastarätt på menyn – så kan du göra den i rostfritt stål.

Fri från PFAS

Dessa kastruller och kastruller i rostfritt stål är fria från alla PFAS-ämnen.

Tillagningsytan består enbart av det rostfria stålet SS304.

Det gör att du kan laga din mat – utan att behöva oroa dig för din (eller miljöns) hälsa.

Läs mer om konstruktionen av 5-skiktsserien här→

Varaktighet

Den starka konstruktionen i 5 lager metall (fri från PFAS) har också den stora fördelen att vara otroligt hållbar.

Du kommer att kunna njuta av dessa grytor och kastruller för resten av ditt liv .

5-lagers serien är byggd för att överleva en livstid, oavsett om den används i det professionella köket eller i hemköket.

CoolGrip-handtag

Handtaget på dessa grytor och kastruller är gjutet i rostfritt stål.

Men vad betyder det?

Som du kanske kan utläsa från namnet "CoolGrip-handtag" betyder det att handtaget förblir svalt under tillagningen.

Samtidigt är handtaget otroligt ergonomiskt .

Vi har gett handtaget en rundad bas och gjort en urtagning för din tumme, så att den ligger perfekt i handen.

Vill du prova det själv?

Utforska kastruller och kastruller i rostfritt stål här→

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Here's how easy it is to cook in a stainless steel pan

Så här enkelt är det att laga mat i en rostfri panna

Varför är kokkärl i rostfritt stål så populära i professionella kök? 5-lagers rostfritt stål är det mest mångsidiga materialet för köksredskap, eftersom du praktiskt taget...

Läs mer
Care-guide: Oak Cutting Boards

Skötselguide: Ekskärbrädor

En av de största fördelarna med en skärbräda i ek är att den håller i många år om du sköter den ordentligt. Därför är det...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke