Med ett bakstål kan du uppnå professionella bakresultat i din egen ugn.
Bakstålet håller hela livet , men för ett jämnt resultat är det viktigt att bygga upp en bra krydda från början och underhålla den regelbundet.
Innan du börjar
Bakstålet är förkryddat med vegetabilisk olja, så det är klart att använda direkt. Men för bättre rostskydd och nonstick-egenskaper rekommenderar vi ändå att du ger din bakstålkrydda de första 2-3 gångerna du använder den .
I det här inlägget guidar vi dig genom processen steg för steg.
Första gången bakning
En timme innan din allra första bakning, bestryk ditt bakstål i ett tunt lager vegetabilisk olja - vi rekommenderar druvkärneolja . Innan du applicerar oljan, se till att bakstålet är helt torrt och fritt från smuts.
- Applicera oljan och torka av den med en torr, luddfri trasa för att fördela oljan jämnt i ett tunt lager .
- Ställ in bakstålet i ugnen på 240 grader Celsius i en timme för att låta oljan baka in.
- Efter en timme i ugnen kan du börja baka på den direkt.
Behöver jag olja in bakstålet varje gång innan jag använder det?
Vi rekommenderar att du upprepar denna process de första 2-3 gångerna bakstålet används, men efteråt är det inte nödvändigt att olja in bakstålet före varje användning.
Men för att behålla din smaksättning bör du upprepa processen 1-2 gånger per år .
Om du av misstag har tvättat ditt bakstål med vatten och tvål, eller om du precis tagit bort rost från ytan, är det också dags att ge ditt bakstål en ny krydda.