BBQ sauce

BBQ-sås

Höj sommarens grillkvällar till nästa nivå genom att marinera fläskkött, kyckling och nötkött i din hemmagjorda BBQ-sås. Den är perfekt för saftiga fläskkotletter, möra biffar, kycklingfiléer eller lår, och alla typer av kebab.

Ingredienser

För en sats
300 ml ketchup
100 ml äppelcidervinäger av god kvalitet
50 ml låg-salt soja
100 g farinsocker
1 msk Worcestershiresås
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk cayennepeppar
Het sås eller chilisås efter smak

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka upp. Låt sjuda försiktigt, utan lock, i 5 minuter.


Låt svalna och förvara i kylskåp tills den ska användas.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Confiterad anka med sauterad spenat och apelsinsås

Gör julträffarna läckra och lätta genom att servera denna läckra ankconfit för dina gäster. Det som gör den här rätten enkel är att du kan...

Läs mer

Ölbräserade fläsklägg

Bräserade fläsklägg är fantastisk comfort food under årets kalla månader. Köttet blir otroligt mört efter flera timmars tillagning och såsen får ett otroligt smakdjup av...

Läs mer