Servera snabb och smakrik mat med detta recept på pasta med chorizo, halvtorkade tomater och ruccola i en krämig tomatsås. Rätten får också en smakförstärkning från chili och fänkålsfrön, som passar perfekt ihop med chorizon.
Justera mängden chili efter smak, och överväg att servera rätten med en krispig grönsallad med en syrlig vinägrett för att balansera såsen.

Ingredienser
För 4 personer
400 g pasta, t.ex. rigatoni
1 liten lök
3 vitlöksklyftor
1 chilipeppar
300 g färsk chorizo
4 msk tomatpuré
1 tsk fänkålsfrön
100 ml vispgrädde
100 g halvtorkade tomater
2 nävar ruccola
1 näve riven parmesan
Salt och peppar
Instruktioner
Koka pastan i lättsaltat vatten tills den är al dente. Häll av, spara lite av kokvattnet.Skala och hacka lök och vitlök. Hacka chilipepparn.
Pressa ut köttet ur chorizokorvarna och smula det i små bitar. Stek i en torr panna tills fettet börjar släppa och köttet får färg. Häll av lite av fettet, tillsätt sedan lök, vitlök och chili. Fortsätt steka tills löken är genomskinlig. Tillsätt tomatpuré och fänkålsfrön och stek ytterligare en minut. Rör ner grädde, pasta och halvtorkade tomater och justera konsistensen med lite av pastavattnet.
Rör ner ruccolan precis innan servering och smaka av med salt och peppar.
Strö över riven parmesan vid servering.