Pizza sandwich with mozzarella, arugula, ham and pesto

Pizza sandwich med mozzarella, ruccola, skinka och pesto

Dyk ner i den ultimata mackan i form av en nybakad pizzasmörgås, som nyligen blivit viral på TikTok och andra sociala medier.

Pizzasmörgåsen smakar utmärkt med allt från mortadella, bakad chorizo och italiensk salami. Den här versionen är en annan favorit med lufttorkad skinka i en smakrik kombination med färsk mozzarella, tomat, ruccola och grön pesto.

Ingredienser

För 4 personer
Jäst
Ljumt vatten
Salt
Olivolja + extra för pensling
Italienskt vetemjöl tipo 00
Grön pesto
Tomater
Färsk mozzarella
Skivor av lufttorkad skinka
Handfullar ruccola

Instruktioner

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och olivolja. Tillsätt mjölet gradvis och knåda degen noggrant i en köksmaskin i cirka 10 minuter tills den släpper från kanterna på bunken. Låt degen jäsa under lock i 1 timme.

Förvärm ugnen till 230 grader och placera en baksten eller plåt inuti.

Dela degen i 4 bollar och låt dem jäsa under lock i 30 minuter.

Tryck ut och dra ut degen till tunna cirklar och pensla generöst med olivolja. Vik ena halvan över den andra och pensla toppen med olivolja.

Grädda i cirka 15 minuter tills pizzadegen är gyllenbrun och genomgräddad.

Öppna försiktigt pizzasmörgåsen och bred på pesto.

Skiva tomater och mozzarella och lägg i pizzasmörgåsen tillsammans med lufttorkad skinka och ruccola.

Servera genast.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer