Beef and Vegetable Stir Fry

Wok med nötkött och grönsaker

Den här läckra och smakrika rätten med möra strimlor av nötkött, grönsaker och ostronsås går snabbt att laga. Känn dig fri att variera innehållet i rätten efter säsong, och se till att inte överkoka grönsakerna—de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.

Rätten smakar också gott med paprika, morot, spetskål, sockerärtor, sockerärtskidor och svamp.

Ingredienser

För 4 personer
1 lök
3 vitlöksklyftor
200 g sparris
200 g broccolini
500 g mört nötkött
Olja för stekning
4 msk ostronsås
1 tsk mörk soja
1-2 tsk socker
1-2 msk fisksås
En nypa vitpeppar

Instruktioner

Skala lök och vitlök. Skiva löken i tunna klyftor och hacka vitlöken. Trimma ändarna på sparrisen och broccolinin, och skär dem i lagom stora bitar.

Skär nötköttet i strimlor och bryn dem i hög värme i olja i en stekpanna. Lägg åt sidan.

Tillsätt lite mer olja i pannan och fräs vitlöken tills den precis börjar få färg. Lägg i grönsakerna och fortsätt steka i cirka 2 minuter på hög värme.

Tillsätt ostronsås, mörk soja och socker, och vänd ner köttstrimlorna. Tillsätt lite vatten om rätten verkar torr. Krydda med fisksås och vitpeppar, och tillsätt extra socker vid behov.

Servera med ris eller nudlar.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer