Den här gröna rätten får ett krispigt och smakrikt täcke gjort av brödsmulor stekta i olivolja, vitlök och färska örter. Njut av rätten som tillbehör eller servera den som en egen måltid—kanske med pocherade ägg för extra mättnad.
Att använda daggammalt bröd är ett utmärkt sätt att undvika matsvinn.

Ingredienser
För 4 personer2-3 skivor vitt bröd
1 vitlöksklyfta
En näve bladpersilja
En näve basilika
2 msk olivolja
Salt och peppar
500 g gröna sparrisar
500 g blandade svampar
Olja för stekning
Instruktioner
Riv eller skär brödet i små bitar och mixa till grova brödsmulor. Skala och finhacka vitlöken. Plocka och hacka örterna.Stek brödsmulorna och vitlöken i olivolja i en stekpanna eller på en grillpanna tills smulorna är gyllene och lite krispiga. Rör ner örterna och krydda med salt och peppar.
Trimma ändarna på sparrisen och skär svampen i lagom stora bitar om det behövs.
Stek båda i olja på hög värme i en grillpanna eller stor stekpanna tills de börjar få färg. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp sparrisen och svampen på ett fat och strö över örtsmulorna – eller servera direkt från grillpannan.