Thomas Rode's Grilled Asparagus with Birch Butter

Thomas Rodes grillade sparris med björksmör

Få Thomas Rodes recept på grillad sparris och broccolini: En perfekt sommarrätt som kan avnjutas både som tillbehör eller som en läcker förrätt.

Denna rätt tillagas på en grillpanna över eld, men du kan också använda grillpannan på grillen eller spisen – och du kan till och med servera den direkt från grillpannan.

Ingredienser

För 4 personer

8 tjocka gröna sparris, ansade och skalade

8 tjocka vita sparris, ansade och skalade

8 fina broccolini

Olivolja

Rosmarin

150 g osaltat smör, klarifierat och brynt*

1 röd lök, skalad och finhackad

2 msk vallmofrön

2 msk pistagenötter, grovhackade

Rivet skal från en halv ekologisk apelsin

Lite apelsin- och citronsaft efter smak

Salt och nymalen svartpeppar


* Smält smöret på medelvärme, låt det skumma upp och sakta brynas tills det får en nötaktig doft. Låt det svalna nästan helt innan du silar det.

Gör så här

Grönsaker
Värm grillpannan till medelvärme över eld eller på spisen.
Ringla över olivolja och strö på flingsalt och rosmarinkvistar.

Lägg grönsakerna växelvis på grillpannan, låt dem få färg innan du vänder dem, ringla över mer olivolja och krydda vid behov. Tillaga tills de precis mjuknat.


Sås

Värm det brynta smöret, tillsätt sedan den röda löken, följt av apelsinskalet, och sedan vallmofrön och pistagenötter.

Krydda med salt, nymalen svartpeppar och justera med apelsin- och citronsaft.


Servering

Häll såsen över de grillade grönsakerna och ställ grillpannan direkt på bordet på en underlägg.

 

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Confiterad anka med sauterad spenat och apelsinsås

Gör julträffarna läckra och lätta genom att servera denna läckra ankconfit för dina gäster. Det som gör den här rätten enkel är att du kan...

Läs mer

Ölbräserade fläsklägg

Bräserade fläsklägg är fantastisk comfort food under årets kalla månader. Köttet blir otroligt mört efter flera timmars tillagning och såsen får ett otroligt smakdjup av...

Läs mer