Christian Puglisi: Risotto with Wild Garlic and Peas

Christian Puglisi: Risotto med vild vitlök och ärtor

Den klassiska risotton presenteras här i en grön variant med ramslök och ärtor, vilket inte bara ger en vacker färg utan också en frisk smak jämfört med en traditionell risotto. Receptet är publicerat i samarbete med Christian F. B. Puglisi, som är restauratör och driver Mirabelle och Bæst i Köpenhamn.

Många tror att man behöver tillsätta buljong gradvis när man lagar risotto, men det är faktiskt inte nödvändigt – titta på videon och få Christian Puglisies tips om hur man får perfekt kokt ris och rätt konsistens utan att tillsätta buljongen bit för bit.

Se receptet på danska här

Ingredienser

För 2 personer

1,2 L kycklingbuljong

115 g ramslök *

1 lök

2 vitlöksklyftor

235 g risottoris

90 ml vitt vin

90 g tinade ärtor

50 g parmesan + extra till servering

1 msk klarifierat smör

Salt

* Om du inte har tillgång till ramslök kan du använda spenat, eventuellt blandad med örter som persilja och basilika


Instruktioner

Ramslök- och ärtpuré

Koka upp din kycklingbuljong.

När buljongen kokar, blanchera ramslöken tills den är mjuk – spara en liten mängd färsk ramslök till garnering. Ta upp ramslöken och lägg den i isvatten tills den svalnat.

Krama ur vattnet ur ramslöken och mixa tillsammans med 40 g ärtor till en slät puré.


Risotto

Skala och finhacka lök och vitlök.

Värm en panna på låg/medelhög värme. När pannan är varm, tillsätt klarifierat smör följt av lök och vitlök. Låt det steka på låg värme.

När löken är mjuk, tillsätt risottoriset. Stek på medelhög värme i några minuter tills riset blir glansigt.

Tillsätt det vita vinet och låt det koka in.

Tillsätt 80 % av buljongen, rör om snabbt och sätt en timer på 12 minuter.

Under tiden risotton kokar, riv parmesan fint.

Efter 12 minuter, kontrollera risets konsistens och justera med resten av buljongen.

Tillsätt ramslökspurén och resterande 50 g ärtor.

Rör ner parmesan och smaka av med salt.

Garnera med färsk ramslök och riven parmesan.



← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer