Fritto Misto di Mare

Fritto Misto di Mare

Friterad bläckfisk, räkor och småfisk är fingerfood när den är som bäst. Servera som förrätt till vänner och familj tillsammans med öl eller kylt vitt vin, och gärna som en del av flera små rätter innan huvudmålet.

Om bläckfisken är stor, skär köttet i kryssmönster och skär i långa bitar. Om de är små, fritera dem hela efter rengöring.

 

4 portioner

Ingredienser

200 g stora räkor

200 g rengjord bläckfisk

2 dl vetemjöl

2 dl majsstärkelse

¾ tsk salt

1,5 tsk bakpulver

4 dl kallt kolsyrat vatten

1 l neutral olja för fritering

100 g smält smör

Flingsalt

Citronklyftor för servering


Metod

Skala räkorna och ta bort tarmarna. Låt gärna huvudet sitta kvar om du vill.

Skär bläckfiskens kropp i ringar och skär armarna i bitar.

Blanda vetemjöl, majsstärkelse, salt och bakpulver, och vispa gradvis i det kolsyrade vattnet.

Värm oljan till cirka 180 grader. Doppa räkor, bläckfisk och småfisk i smeten, låt rinna av och fritera i flera omgångar tills de blir krispiga. Låt rinna av på galler eller bakplåtspapper.

Strö över flingsalt och servera med citronklyftor.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer