Frittata with goat’s cheese, tomato and herbs

Frittata med getost, tomat och örter

En frittata är det italienska svaret på omeletten. Det tillsätts ofta olika fyllningar – typiskt potatis bland annat. Den här varianten har även massor av färska örter, vårlök och getost samt färska körsbärstomater.

Njut av den som den är, eller med en god sallad och rostat bröd. Den kan även avnjutas kall dagen efter.

Serverar 4

Ingredienser

300 g kokt potatis

1 knippe färska örter, t ex persilja, basilika, oregano och körvel

1 vårlök

1 vitlöksklyfta

200 g körsbärstomater

Olivolja

6 ägg

1 dl mjölk

100 g getost

Salt och peppar

Steg för steg

Tärna den kokta potatisen grovt, skär vårlöken och hacka örterna. Skala och hacka vitlöken. Halvera körsbärstomaterna.

Fräs vårlök och vitlök i olja i en panna i 1-2 minuter. Vänd nu ner potatisen och örterna (spara lite till dekoration).

Vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar och häll i pannan. Bred ut getosten ovanpå i små bitar och ställ in formen i 180 grader varmluftsugn i ca. 20-25 minuter tills de är fasta och gyllene.

Toppa med de halverade körsbärstomaterna och örterna vid servering.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
New Year's snacks: 3 types of oysters and sardines

Nyårssnacks: 3 sorters ostron, lufttorkad skinka och sardiner

Börja nyårsafton med ett litet, välvalt mellanmål som sätter tonen för resten av kvällen. När gästerna anländer är det trevligt att kunna erbjuda något gott...

Läs mer
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer