Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata is an Italian classic with pasta in a simple tomato sauce with garlic, olive oil and dried chilli. It is typically made with whole peeled tomatoes for maximum flavour. Make a large portion while you're at it and store any leftovers in small containers in the freezer.

Ingredients

6 servings

6 cloves of garlic

0.75 dl olive oil

1-2 tsp chilli flakes

3 tins of peeled tomatoes

3 tbsp tomato purée

1 handful of basil

1 pinch of sugar

Salt and pepper


Method

Peel and chop the garlic. Heat the olive oil in a pan, add the garlic and chilli flakes and sauté for 1 minute, without allowing to brown.

Add the peeled tomatoes and tomato purée, bring to the boil and simmer for 30 minutes. Crush the tomatoes with a wooden spoon during cooking.


Pick and chop the basil and stir into the sauce. Season with sugar, salt and pepper.

Serve with pasta and grated Parmesan cheese.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Confiterad anka med sauterad spenat och apelsinsås

Gör julträffarna läckra och lätta genom att servera denna läckra ankconfit för dina gäster. Det som gör den här rätten enkel är att du kan...

Läs mer

Ölbräserade fläsklägg

Bräserade fläsklägg är fantastisk comfort food under årets kalla månader. Köttet blir otroligt mört efter flera timmars tillagning och såsen får ett otroligt smakdjup av...

Läs mer