Pasta Arrabbiata är en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsås med vitlök, olivolja och torkad chili. Den görs vanligtvis med hela skalade tomater för maximal smak. Gör en stor portion medan du ändå håller på och förvara eventuella rester i små behållare i frysen.

Ingredienser
6 portioner
6 vitlöksklyftor
0,75 dl olivolja
1-2 tsk chiliflakes
3 burkar skalade tomater
3 msk tomatpuré
1 näve basilika
1 nypa socker
Salt och peppar
Metod
Skala och hacka vitlöken. Värm olivoljan i en panna, tillsätt vitlök och chiliflakes och fräs i 1 minut utan att det blir brunt.
Tillsätt de skalade tomaterna och tomatpurén, koka upp och låt sjuda i 30 minuter. Krossa tomaterna med en träslev under kokningen.
Plocka och hacka basilikan och rör ner i såsen. Smaka av med socker, salt och peppar.
Servera med pasta och riven parmesanost.