Arrabiata-sauce

Arrabbiata-sås

Pasta Arrabbiata är en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsås med vitlök, olivolja och torkad chili. Den görs vanligtvis med hela skalade tomater för maximal smak. Gör en stor portion medan du ändå håller på och förvara eventuella rester i små behållare i frysen.

Ingredienser

6 portioner

6 vitlöksklyftor

0,75 dl olivolja

1-2 tsk chiliflakes

3 burkar skalade tomater

3 msk tomatpuré

1 näve basilika

1 nypa socker

Salt och peppar


Metod

Skala och hacka vitlöken. Värm olivoljan i en panna, tillsätt vitlök och chiliflakes och fräs i 1 minut utan att det blir brunt.

Tillsätt de skalade tomaterna och tomatpurén, koka upp och låt sjuda i 30 minuter. Krossa tomaterna med en träslev under kokningen.


Plocka och hacka basilikan och rör ner i såsen. Smaka av med socker, salt och peppar.

Servera med pasta och riven parmesanost.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Moules frites with green salad

Moules frites with green salad

Moules frites is a timeless classic: fresh mussels, crispy chips – and served with a fresh green salad à la Cardenau. Francis and Victor Cardenau...

Läs mer
Chicken danoise with pickled cucumbers and plums

Kyckling-danois med inlagda gurkor och plommon

I samarbete med familjen Cardenau har vi tagit fram en serie recept som passar perfekt för våra gjutjärnsgrytor. Följ med oss när vi besöker Victor...

Läs mer