Saltimbocca består av tunna skivor kalvskål, som steks tillsammans med salvia och lufttorkad skinka.
Dessutom finns det en enkel sås gjord på sött Marsala-vin och fond.
Om du föredrar en tjockare sås kan du välja att tjockna den eller montera den med kallt smör – det innebär att du tar kastrullen från värmen och vispar i kalla smörtärningar en efter en.
Ingredienser
2 portioner
2 kalvskålar, ca. 600 g
4 skivor lufttorkad skinka
4 salviablad
1,5 dl universalmjöl
50 g smör
1 dl Marsalavin
1 dl kycklingfond
Salt och peppar
Instruktioner
Lägg kalvskålarna mellan två bitar plastfolie och platta till dem med en köttklubba eller baksidan av en tung panna. Linda lufttorkad skinka runt varje escalope och fäst skinkan och salviabladen med en tandpetare.
Krydda det allsidiga mjölet med salt och peppar. Muddra varje köttbit i mjölet, skaka av eventuellt överskott.
Bryn kalvskålarna ordentligt i två omgångar i hälften av smöret i en panna och ställ åt sidan.
Rengör pannan, tillsätt Marsalavin och kycklingfond och reducera till hälften. Tillsätt resten av smöret och låt det smälta. Krydda med salt och peppar.
Lägg tillbaka köttet i pannan och servera.