Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består av tunna skivor kalvskål, som steks tillsammans med salvia och lufttorkad skinka.
Dessutom finns det en enkel sås gjord på sött Marsala-vin och fond.

Om du föredrar en tjockare sås kan du välja att tjockna den eller montera den med kallt smör – det innebär att du tar kastrullen från värmen och vispar i kalla smörtärningar en efter en.

Ingredienser

2 portioner

2 kalvskålar, ca. 600 g

4 skivor lufttorkad skinka

4 salviablad

1,5 dl universalmjöl

50 g smör

1 dl Marsalavin

1 dl kycklingfond

Salt och peppar

Instruktioner

Lägg kalvskålarna mellan två bitar plastfolie och platta till dem med en köttklubba eller baksidan av en tung panna. Linda lufttorkad skinka runt varje escalope och fäst skinkan och salviabladen med en tandpetare.

Krydda det allsidiga mjölet med salt och peppar. Muddra varje köttbit i mjölet, skaka av eventuellt överskott.

Bryn kalvskålarna ordentligt i två omgångar i hälften av smöret i en panna och ställ åt sidan.

Rengör pannan, tillsätt Marsalavin och kycklingfond och reducera till hälften. Tillsätt resten av smöret och låt det smälta. Krydda med salt och peppar.

Lägg tillbaka köttet i pannan och servera.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Fritto Misto di Mare

Deep-fried squid, prawns and small fish are finger food at its best. Serve as a starter for friends and family with beer or chilled white...

Läs mer

Frittata med getost, tomat och örter

En frittata är det italienska svaret på omeletten. Det tillsätts ofta olika fyllningar – typiskt potatis bland annat. Den här varianten har även massor av...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke