Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består av tunna skivor kalvskål, som steks tillsammans med salvia och lufttorkad skinka.
Dessutom finns det en enkel sås gjord på sött Marsala-vin och fond.

Om du föredrar en tjockare sås kan du välja att tjockna den eller montera den med kallt smör – det innebär att du tar kastrullen från värmen och vispar i kalla smörtärningar en efter en.

Ingredienser

2 portioner

2 kalvskålar, ca. 600 g

4 skivor lufttorkad skinka

4 salviablad

1,5 dl universalmjöl

50 g smör

1 dl Marsalavin

1 dl kycklingfond

Salt och peppar

Instruktioner

Lägg kalvskålarna mellan två bitar plastfolie och platta till dem med en köttklubba eller baksidan av en tung panna. Linda lufttorkad skinka runt varje escalope och fäst skinkan och salviabladen med en tandpetare.

Krydda det allsidiga mjölet med salt och peppar. Muddra varje köttbit i mjölet, skaka av eventuellt överskott.

Bryn kalvskålarna ordentligt i två omgångar i hälften av smöret i en panna och ställ åt sidan.

Rengör pannan, tillsätt Marsalavin och kycklingfond och reducera till hälften. Tillsätt resten av smöret och låt det smälta. Krydda med salt och peppar.

Lägg tillbaka köttet i pannan och servera.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS
Pizza with Parma ham, burrata, and pesto

Pizza med parmaskinka, burrata och pesto

Du kan aldrig gå fel med salt parmaskinka, krämig burrata och färsk pesto. Här fungerar det fantastiskt bra med den klassiska kombinationen av tomatsås och...

Läs mer
Potato pizza with vendace roe and green asparagus

Potatispizza med löjrom och grön sparris

Den normalt ödmjuka potatispizzan har här uppgraderats med både siklöjarom och grön sparris. Utanför säsong kan du ersätta löjromen med kaviar för en riktigt dekadent...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke