Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består av tunna skivor kalvskål, som steks tillsammans med salvia och lufttorkad skinka.
Dessutom finns det en enkel sås gjord på sött Marsala-vin och fond.

Om du föredrar en tjockare sås kan du välja att tjockna den eller montera den med kallt smör – det innebär att du tar kastrullen från värmen och vispar i kalla smörtärningar en efter en.

Ingredienser

2 portioner

2 kalvskålar, ca. 600 g

4 skivor lufttorkad skinka

4 salviablad

1,5 dl universalmjöl

50 g smör

1 dl Marsalavin

1 dl kycklingfond

Salt och peppar

Instruktioner

Lägg kalvskålarna mellan två bitar plastfolie och platta till dem med en köttklubba eller baksidan av en tung panna. Linda lufttorkad skinka runt varje escalope och fäst skinkan och salviabladen med en tandpetare.

Krydda det allsidiga mjölet med salt och peppar. Muddra varje köttbit i mjölet, skaka av eventuellt överskott.

Bryn kalvskålarna ordentligt i två omgångar i hälften av smöret i en panna och ställ åt sidan.

Rengör pannan, tillsätt Marsalavin och kycklingfond och reducera till hälften. Tillsätt resten av smöret och låt det smälta. Krydda med salt och peppar.

Lägg tillbaka köttet i pannan och servera.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Recept

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Learn how to make a French classic, sauce bearnaise. Brian Mark gives you his recipe for both the sauce itself and a homemade bearnaise essence,...

Läs mer

Brian Mark: Sauce Blanquette

"The world's easiest and perhaps most versatile sauce." This is how Brian Mark describes sauce blanquette, and here he shares his recipe. The sauce is...

Läs mer

Modtog tips & trick direkt i din indbakke