How to remove limescale from your Stainless Steel Cookware

Hur du tar bort kalkavlagringar från dina köksredskap i rostfritt stål

Grytor och stekpannor i rostfritt stål (särskilt de med 5-ply konstruktion) är fantastiska. De är hållbara, fördelar värmen perfekt, ger dig exakt värmekontroll och ser snygga ut i vilket kök som helst.

Men...

Om du lagar mat varje dag (eller bara en gång i veckan) kommer dina grytor och stekpannor förmodligen att visa tecken på slitage. Kalkavlagringar eller så kallade regnbågsfläckar.

Och även om det kan verka som en omöjlig uppgift, är det faktiskt möjligt att få dina grytor och pannor att glänsa igen!

Läs vidare när vi går igenom de bästa tipsen för att ta bort kalk och regnbågsfläckar från dina köksredskap i rostfritt stål.

Steg 1: Lätt rengöring

Skura pannan med varmt vatten och diskmedel och ta bort så mycket som möjligt så att bara de envisa fläckarna återstår.

Steg 2: Använd vinäger

När du gjort ditt bästa för att rengöra pannan med tvål och vatten kan du gå vidare till nästa steg – vinäger.

Använd en grov svamp eller borste för att fördela vinägern i pannan.

Steg 3: Skrubba

Skrubba tills alla fläckar är borta. Beroende på uppgiften kan detta ta några minuter och kräva en del arbetsinsats.

Steg 4: Rengör och torka

När fläckarna är borta behöver du bara skölja av pannan och torka den noggrant med en ren kökshandduk.


Vinäger och bakpulver

Om din panna fortfarande är fläckig efter ovanstående rengöringssteg finns det en sista metod du kan prova: vinäger och bakpulver.

Gör en pasta av bakpulver och vinäger och skrubba in den i ytan.

TÄNK PÅ att använda handskar eftersom vi arbetar med syra och bas.

Nu när du har koll på rengöringen av dina köksredskap kanske det är dags att uppgradera din samling?

Utforska vårt sortiment av grytor och stekpannor i rostfritt stål med aluminiumkärna – utvecklade i samarbete med Michelin-stjärnkockar och tillverkade i Italien med över 100 års erfarenhet.

Utforska 5-lagers sortimentet här→

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS

Vad är skillnaden mellan emaljerat och obehandlat gjutjärn?

Emaljerat gjutjärn och obehandlat/rått gjutjärn har samma kärna, men skiljer sig åt avsevärt när det gäller hur du ska använda och sköta dem. Om du...

Läs mer

Fünf Gerichte, die Sie in einem emaillierten Gusseisen-Topf zubereiten können

En emaljerad gjutjärnsgryta är ett köksredskap som kan användas till nästan vad som helst. Den fördelar värmen jämnt, behåller den länge, tål sura rätter och...

Läs mer