Which steel is the sharpest?

Vilket stål är vassast?

Är du osäker på skillnaden mellan VG10-stål och stålet som används i de flesta västerländska knivar? Vi guidar dig!

De flesta köksknivar är gjorda av ett stycke stål, vanligtvis med en hårdhet på cirka 54-55 HRC på Rockwell-skalan.

VG10 kärnstål

Köksknivar av VG10 stål har blivit mycket populära eftersom de kräver mindre underhåll än andra japanska ståltyper på grund av dess rostfria egenskaper. Med en kökskniv av VG10 stål behöver du inte oroa dig för att kniven ska bli matt eller rostig.

Dessa knivar har vanligtvis en hårdhet på 60-62 HRC på Rockwell-skalan och är därför betydligt vassare än vanliga köksknivar.

Vår rekommendation

Om du letar efter en kökskniv som är hållbar, vass och kräver minimalt underhåll, kolla in vårt urval av köksknivar . Med en sådan kniv får du mycket för pengarna.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS

Vad är skillnaden mellan emaljerat och obehandlat gjutjärn?

Emaljerat gjutjärn och obehandlat/rått gjutjärn har samma kärna, men skiljer sig åt avsevärt när det gäller hur du ska använda och sköta dem. Om du...

Läs mer

Fünf Gerichte, die Sie in einem emaillierten Gusseisen-Topf zubereiten können

En emaljerad gjutjärnsgryta är ett köksredskap som kan användas till nästan vad som helst. Den fördelar värmen jämnt, behåller den länge, tål sura rätter och...

Läs mer