Which steel is the sharpest?

Vilket stål är vassast?

Är du osäker på skillnaden mellan VG10-stål och stålet som används i de flesta västerländska knivar? Vi guidar dig!

De flesta köksknivar är gjorda av ett stycke stål, vanligtvis med en hårdhet på cirka 54-55 HRC på Rockwell-skalan.

VG10 kärnstål

Köksknivar av VG10 stål har blivit mycket populära eftersom de kräver mindre underhåll än andra japanska ståltyper på grund av dess rostfria egenskaper. Med en kökskniv av VG10 stål behöver du inte oroa dig för att kniven ska bli matt eller rostig.

Dessa knivar har vanligtvis en hårdhet på 60-62 HRC på Rockwell-skalan och är därför betydligt vassare än vanliga köksknivar.

Vår rekommendation

Om du letar efter en kökskniv som är hållbar, vass och kräver minimalt underhåll, kolla in vårt urval av köksknivar . Med en sådan kniv får du mycket för pengarna.

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Guider

RSS
Meet the manufacturer behind our Italian cookware

Möt tillverkaren bakom våra italienska köksredskap

Köksredskap tillverkade av både kolstål och rostfritt stål har alltid varit ledande i professionella kök – och det finns en mycket speciell anledning till detta....

Läs mer
Behind the production: how our griddle is made

Bakom produktionen: hur vår grillplatta tillverkas

Hur tillverkas en grillplatta? Följ med Julius på en resa till Sverige, där vi tillverkar våra grillplattor i en verkstad i Småland som har mer...

Läs mer